Nogomet

FIFA ipak nije izbacila Rusiju, Poljaci ponovili: 'Nećemo igrati!'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 27.02.2022.
FIFA ipak nije izbacila Rusiju, Poljaci ponovili: 'Nećemo igrati!'

FIFA ipak nije imala hrabrosti izbaciti Rusiju iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo te joj nametnuti suspenziju. Bez obzira na to, Poljaci kratko poručuju - nećemo igrati!

Krovna svjetska nogometna reprezentacija odredila je kako Rusija može nastaviti igrati, ali uz određene restrikcije. Kada već FIFA nije bila dovoljno odlučna i izbacila Rusiju, za to će se vjerojatno pobrinuti savezi.

Određeno je kako Rusija može nastaviti, ali bez korištenja imena Rusija već pod nazivom RFU (Ruski nogometni savez). Ne smije koristiti niti rusku zastavu, rusku himnu niti je dopušten dolazak ruskim navijačima. Susrete može igrati kao domaćin samo na neutralnom terenu.

FIFA je u svom priopćenju istaknula kako će nastaviti dijalog i s Međunarodnim olimpijskim odborom, Uefom i ostalim sportskim savezima uz mogućnost dodatnih sankcija, uključujući i isključenje Rusije.

Čini se kako će se to dogoditi prije nego kasnije. Naime Rusija bi trebala igrati dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Poljske, a Poljaci su i nakon odluke Fife ostali čvrsti i poručili - Nećemo igrati!

Isto tako Engleski nogometni savez je također poručio da do daljnjeg neće igrati nikakve utakmice protiv Rusije, Francuzi se također zalažu za izbacivanje, uglavnom vrlo brzo će se skupiti i više nego dovoljno onih koji će natjerati Fifu na odlučniji potez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!