Rukomet

Duvnjak prvo ime Kiela u visokoj pobjedi protiv Erlangena

Mihaela Bradovski • nedjelja, 27.02.2022.
Duvnjak prvo ime Kiela u visokoj pobjedi protiv Erlangena
Foto: Pixsell

U 22. kolu njemačkog prvenstva Kiel je upisao visoku pobjedu, a Domagoj Duvnjak bio je najučinkovitiji Hrvat u ovom kolu...

Kiel je nastavio seriju pobjeda slavljem na svom parketu protiv Erlangena 34:24. Očekivana pobjeda za Kiel koji je razina iznad gostiju, a pitanje pobjednika riješio je već u prvom dijelu koji je dobio s 19:7.

Raspoložen je bio Domagoj Duvnjak koji je zabio sedam golova uz samo jedan promašaj, a sedam golova postigao je i Niclas Ekberg. Kod gostiju po pet golova postigli su Simon Jeppsson i Hampus Olsson.

Očekivanu pobjedu upisao je i Füchse Berlin koji je u gostima slavio kod Lübbeckea s 32:26. Gosti su iskontrolirali dvoboj od njegove rane faze i na kraju su upisali uvjerljivu pobjedu.

U pobjedničkom sastavu Hans Lindberg postigao je devet golova, a Lasse Andersson sedam. Kod poraženih pet golova zabio je Lutz Heiny, Tin Kontrec zabio je četiri, a Luka Mrakovčić tri gola.

RN Löwen godinama nije bio ovako nisko na ljestvici. Drži tek 13. mjesto i poraz od Wetzlara kod kuće čak i nije posebno iznenađenje. Gosti su slavili 30:217.

Lenny Rubin s devet golova predvodio je goste, sedam golova dodao je Adam Nyfjall, a Ivan Sršen dodao je dva gola. Kod domaćina Andy Schmid završio je s osam golova, a Patrick Groetzki s pet.

Bundesliga, 22. kolo:
Kiel - Erlangen 34:24
Lübbecke - Füchse Berlin 26:32
RN Löwen - Wetzlar 27:30
Lemgo - Magdeburg 25:44
Flensburg - Minden 31:31

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!