Košarka

Sjajni Ivica Zubac učinkom karijere pomogao Clippersima na putu do pobjede

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.02.2022.
Sjajni Ivica Zubac učinkom karijere pomogao Clippersima na putu do pobjede

Los Angeles Clippersi upisali su pobjedu u gostima kod Houston Rocketsa, a sjajnu utakmicu odigrao je Ivica Zubac čija je blokada u završnici ujedno imala velik utjecaj na ishod susreta...

Los Angeles Clippersi upisali su pobjedu u gostima kod Houston Rocketsa s 99:98. Ovo je treća uzastopna pobjeda Clippersa koji su došli do omjera 32-31, a Rocketsima je ovo čak deveti uzastopni poraz.

Ivica Zubac odigrao je sjajnu utakmicu. Za 34 minute provedene na parketu upisao je 14 poena (5/5 za dva, 4/6 slobodna) uz 15 skokova, tri asistencije te čak šest blokada što mu je najbolji učinak u NBA karijeri.

Njegova šesta blokada bila je ujedno i odlučujuća, 16 sekundi prije kraja Christian Wood sjurio se po poravnanje, ali dočekao ga je Zubac i blokirao. Suci su prvotno dosudili prekršaj hrvatskom centru, ali nakon challengea ta je odluka povučena.

Do kraja susreta Clippersi su zadržali vodstvo i na kraju slavili s 99:98.

Uz sjajnog Zupca, dobru večer imao je i Reggie Jackson koji je upisao 26 poena uz devet skokova. Kod Rocketsa Garrison Mathews završio je sa 17 poena, a po 15 su dodali Wood (sedam skokova) i Alperen Sengun.

Veliku pobjedu upisao je Utah Jazz koji je u gostima svladao Phoenix Sunse sa 118:114. Jazz je tako povezao dvije pobjede, a Sunsi dva poraza.

Ovo je Sunsima ujedno i drugi poraz u tri utakmice bez Chrisa Paula, Jazz je još jednom potvrdio kako ima širinu i kvalitetu za boriti se za visoke pozicije na Zapadu.

Bojan Bogdanović odigrao je solidnu utakmicu, za 30 minuta upisao je 11 poena (4/8 za dva, 1/5 za tri, 0/1 slobodna) uz dva skoka i dvije asistencije.

Iskočili su Donovan Mitchell s 26 poena (6/11 trica) i pet asistencija i Jordan Clarkson s 22 poena i pet skokova. Kod poraženih Devin Booker imao je 30 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a po 23 poena dodali su Cameron Johnson (pet asistencija) i Deandre Ayton (sedam skokova).

NBA:
Houston Rockets - LA Clippers 98:99
Phoenix Suns - Utah Jazz 114:118

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!