Ostali sportovi

Ukrajinski sportaši traže suspenziju za sportaše iz Rusije i Bjelorusije

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 28.02.2022.
Ukrajinski sportaši traže suspenziju za sportaše iz Rusije i Bjelorusije

Polako se uvode sankcije i na sportskom planu, a ukrajinski sportaši zatražili su momentalnu suspenziju za sportaše iz Rusije i Bjelorusije...

Međunarodni olimpijski odbor dobio je otvoreno pismo ukrajinskih sportaša koji traže hitnu suspenziju za sportaše iz Rusije i Bjelorusije nakon agresije Rusije na Ukrajinu.

"Ruska invazija na Ukrajinu potpomognuta Bjelorusijom, jasno je kršenje olimpijske i paraolimpijske povelje, to je nešto što mora biti sankcionirano na najstroži način", stoji u pismu koje je upućeno predsjedniku Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasu Bachu i Međunarodnog paraolimpijskog odbora Andrewu Parsonsu.

"Vaš nedostatak akcije poslat će poruku svakom sportašu na svijetu da ste odabrali interese Rusije i Bjelorusije umjesto interesa sportaša. Vaše nasljeđe će biti definirano vašim postupcima", stoji u pismu.

Ukrajinske sportaše i njihove zahtjeve podržali su i drugi sportaši uključujući legendarnu maratonsku Paulu Radcliffe i bivšu skijašicu Beckie Scott.

Preporuka Međunarodnog olimpijskog odbora zasad ne vodi prema suspenziji sportaša nego traži od saveza premještanje ili otkazivanje natjecanja koji su na rasporedu na teritoriji Rusije i Bjelorusije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!