Ostali sportovi

Britanski i njemački olimpijski odbori žele suspenziju Rusije i Bjelorusije iz MOO

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 28.02.2022.
Britanski i njemački olimpijski odbori žele suspenziju Rusije i Bjelorusije iz MOO

Sankcije prema ruskim momčadima i reprezentacijama u sportu se nastavljaju, a najjači udarac mogao bi im zadati MOO suspenzijom Rusije i Bjelorusije na zahtjev Njemačke i VB...

Britanski olimpijski odbor zajedno s Njemačkim nacionalnim olimpijskim odborom zatražio je u ponedjeljak hitno isključenje Rusije i Bjelorusije iz međunarodne sportske obitelji do daljnjega.

U zajedničkom priopćenju organizacije su poručile da "pozivaju međunarodne sportske saveze da odmah zabrane natjecanja sportašima koji predstavljaju Rusiju i Bjelorusiju", te da suspendiraju ruske i bjeloruske dužnosnike s njihovih pozicija.

U priopćenju Britanaca i Nijemaca traži se hitno djelovanje MOO-a zbog ruskog napada na Ukrajinu.

"Mi smo ujedinjeni s narodom, sportašima i olimpijskom obitelji Ukrajine, nakon ove neprihvatljive i neopravdane objave rata protiv njih", stoji u priopćenju.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u ponedjeljak je donio preporuku svim međunarodnim sportskim savezima da zabrane nastupe svim ruskim i bjeloruskim sportašima i sucima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Ranije su FIFA i UEFA objavile da je ruska nogometna reprezentacija je izbačena iz doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2022, ruska ženska selekcija neće moći igrati na EURU u Engleskoj u srpnju, a iz Europske lige je isključen moskovski Spartak.

Košarkaška Euroliga suspendirala je sve ruske klubove iz natjecanja Eurolige i Eurokupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!