Košarka

Slovenci još jednom poraženi od Finske, Hrvatska drugi krug može osigurati prije zadnjeg kola

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 28.02.2022.
Slovenci još jednom poraženi od Finske, Hrvatska drugi krug može osigurati prije zadnjeg kola
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija prvom je pobjedom u kvalifikacijama za SP došla na samo pobjedu od spasonosnog trećeg mjesta, a njega će hvatati protiv Slovenije koja je opet izgubila...

Košarkaši Slovenije zadobili su još jedan udarac na putu do Svjetskog prvenstva 2023. nakon što su u četvrtom kolu kvalifikacija izgubili od Finske po drugi put u četiri dana, ovaj puta u Kopru s 79:83.

Nakon prve četiri utakmice, Slovenija ima dvije pobjede i dva poraza, a krajem lipnja i početkom srpnja čeka je dvoboj s Hrvatskom kod kuće i Švedskom u gostima. U drugi dio kvalificirat će se prve tri ekipe iz četveročlane skupine.

Najbolji strijelac u Sloveniji bio je Klemen Prepelič s 20 koševa, dok je Fince predvodio Jantunen sa 17 koševa.

Slovenija je tako na 2-2 omjeru, na kojem je i Švedska, dok je Finska prva s 3-1. Važne su ovo vijesti za Hrvatsku koja pobjedom nad Slovenijom od tri razlike u lipnju može do boljeg međusobnog omjera, a potencijalno i drugog mjesta te bi tako osigurala plasman u novu rundu kvalifikacija.

Naime, ako Hrvatska slavi s tri ili više razlike, a Švedska izgubi od Finske, naši će košarkaši biti na 2-3, kao i Slovenija i Švedska, ali će imati bolji međusobni omjer i od Slovenije i od Švedske prije zadnjeg kola gdje se međusobno sastaju upravo te dvije momčadi.

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!