Rukomet

Rukometaši Nexea tijesno poraženi u Španjolskoj

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 02.03.2022.
Rukometaši Nexea tijesno poraženi u Španjolskoj
Foto: Pixsell

Rukometaši hrvatskog doprvaka Nexea poraženi su u 9. kolu skupine C EHF Europske lige na gostovanju u Španjolskoj od domaćeg Logrona La Rioje sa 30-31 (15-14).

Taj poraz ne utječe na poziciju našičke momčadi koja je već prije osigurala treće mjesto i plasman u osminu finala, ali pobjeda je bila na dohvat ruke momčadi Branka Tamšea.

Našičani su veći dio prvog poluvremena bili u prednosti, a završili su ga s minimalnim vodstvom (15-14). Domaća momčad je prvi put u drugom dijelu povela u 47. minuti (24-23). Nexe je do posljednjeg vodstva stiglo golom Jaganjca u 51. minuti (28-27). No, La Rioja je nanizala tri pogotka za 30-28, a u završnici su se ključnima za pobjedu Logronesa pokazali golovi Cadarsa Caballera.

Fahrudin Melić je sa devet pogodaka bio najbolji strijelac Nexea, a šest golova postigao je Halil Jaganjac. Kod La Rioje su prednjačili Alex Rubino Fernandez sa osam i Agustin Casado Marcelo sa šest golova.

U prve dvije utakmice 9. kola rukometaši Magdeburga pobijedili su švedski Savehof sa 31-15, a Gorenje Velenje je sa 33-32 bilo bolje od francuskog PAUC-a.

Magdeburg je pobjedom osigurao prvo mjesto kolo prije kraja sa 17 bodova. Na drugom je mjestu Savehof sa 12 bodova, a treći je Nexe sa 10. Logrones La Rioja i Gorenje Velenje imaju po sedam bodova i borit će se za posljednje preostalo mjesto koje vodi u osminu finala, jer PAUC je zadnji sa samo jednim bodom.

Španjolci su u boljem položaju jer u zadnjem kolu gostuju kod PAUC-a, dok je Gorenje Velenje na gostovanju kod Savehofa.

Nexe će 8. ožujka (20.45 sati) ugostiti Magdeburg.

EHF Europska liga - 9. kolo
SKUPINA C
Magdeburg - Savehof 31-25
Gorenje - PAUC 33-32
La Rioja - Nexe 31-30

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!