Košarka

Zubac double-doubleom još jednom najbolji u pobjedi svojih Clippersa

Matej Kačan • srijeda, 02.03.2022.
Zubac double-doubleom još jednom najbolji u pobjedi svojih Clippersa

Ivici Zupcu očito jako odgovaraju Houston Rocketsi. U drugom uzastopnom dvoboju protiv njih, Zubac je pružio novu sjajnu partiju i vodio je Clippers do pobjede...

Sjajni hrvatski NBA centar Ivica Zubac posljednjih dana igra možda i košarku života. Zubac niže odlične brojke, a desetkovani Clippersi nižu pobjede.

Svoju četvrtu pobjedu u nizu, treću od All-Stara i drugu zaredom protiv iste ekipe LA je upisao protiv Houston Rocketsa, posljednje momčadi Zapada koja je nekakav otpor pružala do treće četvrtine.

No, onda kreće napadačka serija Clippersa, trećih 12 minuta završava s 40:25 i gost se odvaja, a Houston broji deseti poraz u nizu s konačnih 113:100.

Zubac je odigrao samo 24 i pol minute, ali za to vrijeme iz igre je gađao odličnih 8/12 uz 6/7 bacanja za 22 poena, a dodao je tome i 12 skokova. Pridružili su mu se Marcus Morris s 18 ubačaja i Reggie Jackson sa 17 uz šest asistencija.

Kod Houstona se istaknuo Jalen Green s 20 ubačaja te Christian Wood sa 17 uz osam skokova.

Clippersi bi po svemu sudeći trebali najmanje u play-in turnir jer 11. Portland zaostaje osam pobjeda, ali više ni šesto mjesto nije nedostižno jer su Clippersi na 33-31 omjeru i osmoj poziciji, a šesti Denver je na 36-25.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!