Kup Hrvatske, Polufinale, 02.03.2022, 17:30 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Zdenko Lovrić, Dino Knez, Ivan Janić
Hajduk
Hajduk
Dario Melnjak 39', 64'
2:1(1:0) Gorica
Anthony Kalik 90'+5' (11m)
Gorica

Neočekivani junak Melnjak s dva gola donio Hajduku finale Kupa!

Matej Kačan • srijeda, 02.03.2022.
Neočekivani junak Melnjak s dva gola donio Hajduku finale Kupa!
Foto: Pixsell

Lijevi bočni Hajduka Dario Melnjak neočekivani je junak polufinala SuperSport hrvatskog nogometnog Kupa. Melnjak je zabio oba pogotka u 2:1 pobjedi Hajduka nad Goricom...

Po prvi put od 2018. godine Hajduk će igrati finale SuperSport hrvatskog nogometnog Kupa, a ovaj put prvi trofej od 2013. će tražiti na domaćem terenu. Na istom terenu, onom poljudskom, Hajduk je uspješno riješio polufinalni susret s Goricom.

Bili su u dvoboj ušli s imperativom pobjede nakon što su razočarali protiv Rijeke, a odgovor je bio sjajan. Promijenio se sustav i nekoliko igrača, Poljud se napunio do oko 16 tisuća ljudi nakon micanja ograničenja i udahnuta je neka nova energija.

Prvih pola sata domaćin praktički nije "dao disati" Gorici, nisu gosti skoro niti uspjeli izaći sa svoje polovice, dok se s druge strane prilike i udarci samo nižu.

Sjajno je radila desna strana napada Hajduka gdje operiraju Sahiti, Mikanović uz priključenja Marka Livaje i baš potonji šalje prvi opasni ubačaj, ali Stipe Biuk u šestoj minuti puca kraj gola.

Tri minute kasnije Mikanović ubacuje, Sahiti loše puca, a nakon prvog pokušaja Gorice preko Atiemwena domaćin slaže najbolju šansu. Opet je Livaja ubacio, na skoku je sad Lukas Grgić koji ipak glavom puca malo preko gola.

Nastavio je Hajduk prijetiti, u 17. Livaja puca iz okreta pokraj gola, a u 21. Biuk izbliza ne savladava Kotarskog, u nastavku akcije puca iskosa, Kotarski je opet na mjestu.

U 26. Livaja dugu spušta Grgiću koji je raspalio lijevom s nekih 15 metara, ali preko gola, a u 33. prvi put se trese mreža. Mikanović je ubacio, Livaja glavom trznuo i zabio, no upalio se VAR te je pokazano zaleđe desetke Bilih pa nema promjene rezultata.

No, nije dugo ostalo 0:0. Duga za Darija Melnjaka, ovaj ostavlja Biuku koji prolazi jednog igrača, sjurio se u kazneni prostor i poslao povratnu, a Melnjak na petercu postavlja nogu i zabija.

Trebao je Hajduk imati i veće vodstvo na odmoru, a do njega je mogao u 45. kad je Livaja lukavo probao iz slobodnjaka s 18 metara i opalio u bliži kut, ali gađa gredu.

Bilo je jasno da Gorica nešto mora mijenjati na poluvremenu, bio je Hajduk zadovoljan vodstvom pa gosti kreću nešto aktivnije u drugi dio. Biuk se nenadano u 49. našao u šansi nakon odbijene lopte, ali je prebacio i promašio vrata lobom, ali je osim toga Gorica pokušavala više. Dvije šanse tako ima Jurica Pršir, prvo jednu u 54. pa drugu, odličnu u 85. kad je nakon sjajne kontre Mitrović vratio natrčalom Prširu na 13 metara, ali on gađa malo pored gola.

U 64. Hajduk je zato bez prevelike igre riješio sve. Slobodnjak s desne strane, Livaja ubacuje, a Melnjak bježi obrani i glavom trese mrežu za svoj drugi pogodak i 2:0.

Označilo je to dio susreta u kojem se igra razvodnila zbog izmjena, Hajduk je iskontrolirao igru i osvježio ekipu pa ulaze Kalinić, Ljubičić i ostali, a baš ta dvojica složila su dvije solidne situacije.

Oba puta Ljubičić je probao pucati i zabiti, ali nije to uspio napraviti zadovoljavajuće i Kotarski je siguran. S druge strane, Gorica je tražila počasni gol i prihvatljiv poraz.

Tako u prvoj minuti nadoknade prijeti Golubickas, a u trećoj se nakon jednog duela gleda je li Jani Atanasov igrao rukom za kazneni udarac. Lovrić je išao gledati VAR i na kraju je dosudio kazneni udarac.

Loptu je uzeo Anthony Kalik i pogodio je od vratnice pa na kraju imamo naznake neke lude nade za Goricu i zadnjeg, očajničkog napada za izjednačenje. No, Bili su iskontrolirali vrijeme, uzeli nekoliko puta loptu i trošili sekunde te su na kraju ipak potpuno zasluženo slavili.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!