Rukomet

Jak otpor Hrvatske, Francuska ipak odnijela pobjedu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.03.2022.
Jak otpor Hrvatske, Francuska ipak odnijela pobjedu
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrala je vrlo dobru utakmicu protiv favorizirane Francuske, ali ipak nije izbjegla poraz. Francuskinje su u Koprivnici slavile s 21:19...

Francuska je u Koprivnicu doputovala kao veliki favorit i to je i opravdala. Hrvatska je pružila jak otpor, do kraja je prijetila povratkom, ali Francuskinje su ipak izdržale i dobrom obranom spriječile neugodnosti.

Nenad Šoštarić imao je puno problema uoči ovog susreta, ponovno veliki broj izostanaka i to nekih ključnih igračica, ali i tako oslabljena Hrvatska bila je ravnopravan protivnik.

Francuska se prvi put odvojila u završnici prvog poluvremena. U zadnjih deset minuta prvog dijela ušlo se sa 7:7, ali su Francuskinje do kraja poluvremena napravile seriju 5:1 i na odmor odnijele osjetnije vodstvo 12:8.

U istom ritmu nastavilo se i u početku drugog poluvremena te je Francuska povela sa šest golova prednosti te je prijetilo potpuno odvajanje na visoku razliku koja bi prijetila i visokim porazom.

No Hrvatska je ipak reagirala te je s dvije obrane Pijević i tri vezana gola uspjela smanjiti na samo tri gola zaostatka.

Uspjela je u završnici susreta, minutu i pol prije kraja, golom Josipe Mamić Hrvatska smanjiti i na 20:19, ali Francuskinje minutu prije kraja preko Deborah Lassource ponovno odlaze na plus dva. Do kraja su odličnom obranom spriječile šut Hrvatske te su odnijele pobjedu 21:19.

Najbolje u hrvatskom sastavu bile su Josipa Mamić s pet i Valentina Blažević s četiri gola. Kod Francuske četiri gola postigla je Lassource.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina 4:
Hrvatska - Francuska 19:21

Tablica:
1. Francuska 6
2. Hrvatska 2
3. Ukrajina 2
4. Češka 0

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!