Košarka

Spahija upisao novi poraz, Efes slavio u velikom istanbulskom dvoboju

Branimir Korać • petak, 04.03.2022.
Spahija upisao novi poraz, Efes slavio u velikom istanbulskom dvoboju
Foto: Pixsell

Odigrana su četiri susreta 28. kola Eurolige te su u sva četiri uspješni bili domaćini. Među poraženima je i Neven Spahija koji je s Baskonijom upisao novi poraz, ovaj put kod Crvene zvezde...

U velikom istanbulskom derbiju Anadolu Efes je upisao pobjedu protiv Fenerbahčea s 84:79. Zanimljiv dvoboj otišao je na stranu Efesa koji je praktički konstantno bio u vodstvu. U trećoj dionici imao je i 22 poena viška da bi dopustio Feneru povratak u zadnjoj dionici. Tu je Fenerbahče dolazio dva puta na poen zaostatka, ali trice Beauboisa i Larkina su ipak držale prednost na strani Efesa koji je odnio pobjedu.

U pobjedničkom sastavu Vasilije Micić upisao je 24 poena, a Rodrigue Beaubois 20 poena. Kod poraženih Dyshawn Pierre upisao je 19 poena i sedam skokova, a Achille Polonara 15 poena i sedam skokova.

Spahijina Baskonia poražena je u Beogradu od Crvene zvezde koja se polako vraća u igru za osminu finala. Zvezda je dosta loše otvorila utakmicu, ali uspjela se vratiti, u zadnjoj dionici se i odvojila te na kraju otišla do pobjede.

Luka Mitrović predvodio je Zvezdu s 18 poena i pet skokova, a Nate Wolters dodao je 17 poena. Kod gostiju Simone Fontecchio ubacio je 19 poena uz osam skokova, Wade Baldwin 18 poena uz pet asistencija, Jayson Granger 15 poena uz sedam asistencija, a Matthew Costello 14 poena uz šest skokova.

Alba je protiv Žalgirisa zaigrala u ukrajinskim bojama, plavo-žutoj kombinaciji te je na svom parketu bila bolja od Žalgirisa s 82:74. Litavci su zaustavljeni i prekinut je njihov pobjednički niz, a Alba je nastavila san o plasmanu u osminu finala.

Ovdje su je predvodili Johannes Thiemann sa 17 poena i Jaleen Smith sa 16. Kod poraženih Tyler Cavanaugh upisao je 18 poena i šest skokova, a Josh Nebo 12 poena i osam skokova.

Barcelona je odnijela pobjedu protiv Monaca 88:83, ali imali su i gosti svoju priliku. Vodili su u zadnjoj dionici, minutu i pol prije kraja bili na 78:78, ali nekoliko loših reakcija i Barcelona se odvojila te privela dvoboj kraju.

Kod Barcelone bolji od ostalih bio je Dante Exum s 22 poena i pet skokova, a po 11 poena dodali su Brandon Davies i Nikola Mirotić. Kod Monaca Mike James upisao je 19 poena i šest asistencija, a Dwayne Bacon pratio ga je sa 16 poena.

Euroliga, 28. kolo:
Anadolu Efes - Fenerbahče 84:79
Crvena zvezda - Baskonia 86:83
Alba - Žalgiris 82:74
Barcelona - Monaco 88:83

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!