Rukomet

PPD Zagreb ipak ne gubi bodove iz dvoboja protiv Meškov Bresta

Branimir Korać • petak, 04.03.2022.
PPD Zagreb ipak ne gubi bodove iz dvoboja protiv Meškov Bresta
Foto: Pixsell

EHF je donio odluku o raspodjeli bodova iz susreta s ruskim i bjeloruskim klubovima koji su suspendirani zbog ruske invazije na Ukrajinu...

Rukometaši PPD Zagreba ipak neće ostati bez tri boda koja su osvojili u susretima protiv Meškov Bresta koji je suspendiran zbog ruske agresije na Ukrajinu.

EHF je donio odluku kako rezultati dosad odigranih mečeva ostaju onakvi kakvi jesu, a preostali mečevi ruskih i bjeloruskih klubova bit će registirani u korist protivnika s 10:0.

To značui da Meškov Brest gubi preostale susrete protiv Vardara i Kiela s po 10:0 čime je Vardar siguran sudionik osmine finala, a Kiel siguran sudionik četvrtfinala Lige prvaka.

To za Zagreb znači da u zadnje kolo ulazi bodovno poravnat s Elverumom, a loša vijest za Zagreb je da u slučaju da na kraju bude imao isti broj bodova kao Elverum, ostat će na sedmom mjestu i bez osmine finala.

Elverum je bolji u međusobnom omjeru, slavio je u svojoj dvorani 30:25, a u Zagrebu je remizirao 27:27.

Zagreb tako za prolazak dalje mora slaviti u zadnjem kolu u gostima kod Aalborga koji je na vrhu i u sjajnoj formi, a pritom Elverum ne smije slaviti u Skoplju. Bit će dovoljan i bod u Danskoj ako Vardar svlada Elverum, no to je i dalje teška misija.

Što se tiče druge skupine, Motor je trebao odigrati tri utakmice, ali je obavijestio EHF kako ga u ovoj situaciji nije u mogućnosti odigrati ih pa su i ti susreti registrirani s po 10:0 za Barcelonu, PSG i Porto.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!