Košarka

Goričani u Osijeku po potvrdu petog mjesta: 'Nadamo se pobjedi iako smo dugo bez utakmica'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 04.03.2022.
Goričani u Osijeku po potvrdu petog mjesta: 'Nadamo se pobjedi iako smo dugo bez utakmica'

U zadnjem kolu regularnog dijela HT Premijer lige Goričani putuju u Osijek, a zatim ih čeka Liga za prvaka...

Košarkaši Gorice iskoristili su reprezentativnu pauzu za mini pripreme jer pred njima je ključni period sezone. U subotu se igra zadnje kolo HT Premijer lige, ali Bikovi već gledaju prema Ligi za prvaka. Naime, momčad Mikija Starčevića osigurala je petu poziciju na prvenstvenoj ljestvici, odmah iza velike četvorke, i bez obzira na ishod utakmice u Osijeku Goričani će se opet boriti za vrh HT Premijer lige. Da se Bikovi ne šale, najbolje svjedoče nedavne pobjede nad Cedevitom Junior i Zadrom, ali i Brokeri su vrlo opasni na svom terenu. Iako im je nedavno otišao Lisica, tu su još uvijek odlični internacionalci poput Kuany Ngora, Đorđa Topolovića i Anyarbani Makoija te mladi Vito Porobić koji igra sve bolje kako sezona odmiče.

Za Goričane je najbitnije da svi budi zdravi i na dispoziciji treneru Starčeviću: "Ekipa Gorice koja nije igrala utakmicu 22 dana, još od velike pobjede nad Zadrom, odlazi u Osijek na 22. kolo HT Premijer lige. Igramo protiv ekipe Vrijednosnica Osijek koje smo pobijedili u studenom rezultatom 82:70. Tada je presudila treća četvrtina u kojoj smo fenomenalno odigrali u napadu s postignutih 35 poena. Primili smo samo 12 poena i tako smo napravili svojevrstan break utakmice u kojoj smo gubili na poluvremenu. Ekipa Osijeka je sve samo ne lagan protivnik. Oni trenutno loše stoje na tablici, ali imaju dva sudanska reprezentativca koji su igrali kvalifikacije i bez njih je Osijek izgubio tri utakmice. Tu je i Topolović koji je reprezentativac BiH. To je igrač koji ima indeks 318, a postigao je ukupno 326 poena od čega 17 trica. Dakle, riječ je o kompletnom igraču koji je i treći asistent svoje ekipe. Prvi asistent im je Vito Porobić, igrač 2001. godišta, mlad, energičan, izuzetan, puno trči i sa 105 asistencija je njihov najbolji razigravač. Također, je i njihov drugi strijelac s 260 poena. Tu je i Makoi koji je raznovrstan igrač, ima ga u poenima, ima ga u asistencijama, indexu i skokovima. Znači jedan vrlo učinkovit igrač. Jako dobro je igrao u kvalifikacijama za Sudan gdje je postigao 25 poena protiv Kameruna. Znači čeka nas ekipa koja kod kuće ima samo tri pobjede i možemo ju pobijediti da potvrdimo naše peto mjesto. Trenutno smo s omjerom 12-9 na petoj poziciji, a tu želimo i ostati nakon utakmice koja se igra 5. ožujka u Osijeku”, opširan je bio trener Gorice Mladen Starčević.

Karlo Uljarević ponikao je u Osijeku, ali ga je put preko Zagreba i Zadra doveo u Veliku Goricu gdje pruža svoje najbolje partije u karijeri: "Čeka nas utakmica s Osijekom. Igrali smo s njima u prvom dijelu sezone kod kuće i pobijedili smo ih. Nije bila laka utakmica tako da će vjerojatno i ova u Osijeku biti teška. Nadam se da ćemo pobijediti iako dugo nismo imali utakmicu. Dobro smo trenirali u tom periodu i nadam se pobjedi u zadnjem kolu. Poslije toga nas čeka Liga za prvaka u koju bi bilo dobro ući s pobjedom u zadnjem kolu", optimističan je Ulja.

Utakmica se igra u Osijeku 5. ožujka s početkom u 17 sati. Prijenos utakmice je na HKS TV-u.

FOTO: Nenad Mudrinić/Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!