Rukomet

Hrvatske rukometašice otputovale u Francusku: 'U svaku utakmicu s pobjedničkim stavom'

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 05.03.2022.
Hrvatske rukometašice otputovale u Francusku: 'U svaku utakmicu s pobjedničkim stavom'
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otputovala je u subotu ujutro u Francusku gdje će u Toulouseu igrati susret 4. kola kvalifikacija za EHF EURO 2022. protiv Francuske.

Prije dva dana u Koprivnici Francuskinje su bile bolje sa 19-21, ali izbornik Nenad Šoštarić i njegove igračice nisu nezadovoljni pokazanim unatoč porazu.

"Bila nam je to teška utakmica, možda to nije bio najbolji rukomet, ali borile smo se koliko smo mogle. Nije loše što se tiče rezultata, sada idemo u Francusku i bit će još teža utakmica jer će se one htjeti pokazati pred svojom publikom bolje nego što su bile u Koprivnici", kazala je reprezentativka Valentina Blažević.

Utakmicom u Koprivnici, unatoč porazu, zadovoljna je i kapetanica Katarina Ježić.

"Ponosna sam na utakmicu i na to kakav smo otpor pružili. Da je bilo više sreće i iskustva, možda smo mogle upisati dva boda. Stvarno sam zadovoljna pokazanim i trebamo nastaviti tako", rekla je Ježić, najavivši da će u Toulouseu njene suigračice i ona dati sve od sebe.

"Svi znamo tko je Francuska, njima se cijela igra bazira na obrani, ali mi smo uspješno razbijali njihovu obranu. Bilo je pogrešaka i promašenih zicera, ali da je bilo malo više sreće i više iskustva, moglo je završiti bolje", dodala je.

"Mi u svaku utakmicu moramo ući s pobjedničkim stavom i ići na pobjedu", rekla je za kraj.

Izbornik Šoštarić je zadovoljan utakmicom u Koprivnici.

"Zadovoljan sam načinom na koji smo igrali u obrani. Cure su ostavile srce na parketu", ocijenio je prvi susret protiv Francuske.

"Naravno da nikad nisi zadovoljan kada ne pobijediš, ali ostaje žal kad se ne iskoristi prilika. No pokazali smo da smo na pravom putu i da se na pravi način vraćamo tamo gdje nema je mjesto", istaknuo je Šoštarić.

Hrvatska je u Francusku otišla i dalje ako oslabljena ozljedama nekih od udarnih snaga poput Ćamile Mičijević, Larisse Kalaus, Stele Posavec, Ivana Dežić, Tene Petike. Nakon utakmice u Koprivnici, izbornik je odlučio napraviti dvije promjene. U ekipu koja je otputovala u Francusku uvrstio je vratarku Luciju Bešen i desnu vanjsku Leu Franušić, a doma su ostale Tina Barišić i Lara Burić. Drugim riječima na put je otišlo 17 igračica.

Utakmica u Toulouseu se igra u nedjelju u 17.30 sati. Francuska je vodeća u skupini 4 s maksimalnih šest bodova, Hrvatska ima dva boda iz tri nastupa, a Ukrajina je treća s dva boda iz dva nastupa

Bit će to 58 utakmica u povijesti europskih kvalifikacija za Hrvatsku. Zasad je naša reprezentacija na 38 pobjeda, 2 remija i 17 poraza. Francuska pak, ima 55 susreta, 39 pobjeda, 4 remija i 12 poraza.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!