Košarka

Borović za Sportnet: 'Pokušat ćemo se nametnuti trkom, mislim da možemo dobro parirati Požegi'

Branimir Korać • subota, 05.03.2022.
Borović za Sportnet: 'Pokušat ćemo se nametnuti trkom, mislim da možemo dobro parirati Požegi'
Foto: Pixsell

Vrlo zanimljiv dvoboj u prvenstvu košarkašica na rasporedu je u nedjelju kada četvrtoplasirani Medveščak na svom parketu dočekuje vodeću Plamen Požegu...

U zanimljivom dvoboju 18. kola 1. HKLŽ Medveščak u nedjelju dočekuje Požegu u susretu dvije ekipe iz kvarteta koji se odvojio na vrhu ljestvice. Požežanke su na vrhu s omjerom 15-2, Ragusa i Trešnjevka su na 14-3, a Medveščak na 13-4.

U prošlom kolu Medveščak je gostovao u Šibeniku i upisao pobjedu 75:68.

"Nismo najbolje ušle u tu utakmicu, ali krajem prvog dijela smanjile smo zaostatak, taj dobar zamah prebacile i u drugo poluvrijeme te serijom 14:0 se rezultatski odvojile. Kasnije smo susret iskontrolirale iako su se domaće igračice približile u završnici, no othrvale smo se i upisale pobjedu", priča nam trenerica Medveščaka Iva Borović.

Tijekom tjedna Medveščak je odradio i susret Kupa Ružice Meglaj Rimac te slavio u Splitu protiv KAŽL-a 69:54.

"Bilo nam je jako bitno izboriti plasman na Final Four Kupa što prošle sezone nismo uspjele. Tamo će se naći četiri trenutno najbolje ekipe."

To je dobra vijest, ali postoji i loša.

"Ta je utakmica ostavila dosta traga na nama, tri igračice su se tu ozlijedile i vidjet ćemo hoćemo li moći na njih u ovom dvoboju računati."

Požega je na vrhu ljestvice, ima dominantnu Kongoanku La Mamu, tu su i iskusne Emilija Podrug i Jelena Ivezić, neće biti nimalo jednostavno.

"Bit će teško, Požega je trenutno jedina na dva poraza. Tamo smo odigrale jako dobru utakmicu, Požega je još imala odličnu Amerikanku Griffin na playu i mislim da možemo u ovom susretu dobro parirati. Bit će jako bitno probati iskontrolirati skok gdje samo La Mama uzme 15-20 skokova, tu svoj dio uzme i Podrug, njih dvije uhvate više od 50 posto skokova. Kada im se doda i Ivezić vani, imaju stvarno taj dominantan tercet. Jake su u igri pet na pet, iskusne su i bit će nam jako teško ako se bude igralo uglavnom na postavljene obrane."

Samim time jasno je da će domaće igračice pokušati nabiti jak ritam i tako umoriti skraćenu rotaciju gošći.

"Tranzicija bi trebala biti naša prednost, nešto su starija ekipa pa ćemo se pokušati nametnuti trkom i agresivnošću. Moramo se što duže držati u egalu i onda probati dostići i tih osam razlike iz Požege. Sve igračice koje će nastupiti sigurno će dati sve od sebe. Požega nije najsvježija, igra sa skraćenom rotacijom, nastupa u dvije lige i sigurno imamo šanse."

Susret u dvorani Pešćenica počinje u nedjelju u 20 sati.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!