Ostali sportovi

Kipchogeu tokijski maraton uz četvrto vrijeme svih vremena

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 06.03.2022.
Kipchogeu tokijski maraton uz četvrto vrijeme svih vremena

Ponajbolji maratonac u povijesti, Kenijac Eliud Kipchoge u svoje je vitrine dodao i tokijski maraton te četvrto najbolje vrijeme ikad...

Eliud Kipchoge, 37-godišnji kenijski maratonac, pobjednik je maratona u Tokiju, a s dva sata, dvije minute i 40 sekundi ostvario je četvrti najbolji rezultat svih vremena.

Kipchoge je nakon Londona, Chicaga i Berlina tako osvojio i tokijski maraton, a da bi kompletirao pobjede na svih šest najvećih maratonskih utrka na svijetu nedostaju mu još pobjede u New Yorku i Bostonu.

Inače, od četiri najbolja maratonska rezultata svih vremena u njegovom su sada vlasništvu tri.

"Sretan sam zbog pobjede i ovog sjajnog rezultata. Idem se dobro odmoriti i sa svojim timom dogovoriti što dalje", izjavio je dvostruki olimpijski pobjednik koji u Parizu 2024. godine ima namjeru osvojiti i treće olimpijsko zlato.

Drugo mjesto je osvojio njegov sunarodnjak Amos Kipruto koji je tijekom 35 kilometara držao ritam Kipchogea, ali je na kraju posustao i ostvario vrijeme 2:03.13. Treći je bio Etiopljanin Tamirat Tola s 2:04.14.

Kod djevojaka je najbrža bila svjetska rekorderka Kenijka Brigid Kosgei s vremenom 2:16.02. Iza nje su se smjestile Etiopljanke Ashete Bekere (2:17.58) i Gotytom Gebreslase (2:18.18).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!