Rukomet

Hrvatske rukometašice bez iznenađenja u Francuskoj, previše oscilacija za nešto više

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.03.2022.
Hrvatske rukometašice bez iznenađenja u Francuskoj, previše oscilacija za nešto više
Foto: Pixsell

Dvoboj iz Koprivnice i neizvjesnost do samog kraja, nisu se ponovili. Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je od Francuskinja s 27:19, pad je krenuo u završnici prvog dijela nakon čega se Hrvatska nije uspjela vratiti...

Francuska je slavila i u drugom susretu protiv Hrvatske u svega nekoliko dana i to nije iznenađenje. Francuska ima jednu od najboljih reprezentacija svijeta i oslabljena Hrvatska može biti zadovoljna činjenicom da je bila vrlo blizu u Koprivnici, a dobro odradila dio meča i u gostima.

Još u 27. minuti susreta rezultat na semaforu bio je 9:9 da bi u zadnje tri minute prvog dijela Francuska ipak pokazala klasu, iskoristila pogreške Hrvatske i na poluvrijeme odnijela vodstvo 13:9.

U drugom dijelu Hrvatska je neko vrijeme držala priključak na ta tri gola razlike, u 40. minuti zaostajala je 16:13, a onda Francuska radi seriju 5:1, odvaja se i do kraja susreta nije imala problema te je mirno privela dvoboj kraju.

Završilo je 27:19, moglo je i manjom razlikom s obzirom da je Hrvatska pet minuta prije kraja kod 24:19 imala napad za minus četiri, ali u završnici je ostala bez gola i upisala je osjetljiviji poraz.

Najbolje kod Hrvatske bile su Dejana Milosavljević s četiri gola te Ivana Kapitanović s devet obrana.

Kod Francuske vratarke su skupile po osam obrana, a po četiri gola zabile su Grace Zaadi Deuna, Oceane Sercien Ugolin, Estelle Nze Minko i Onacia Ondondo.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!