Košarka

Povijesna utakmica Bojana Bogdanovića, 11 ubačenih trica u pobjedi Jazza

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.03.2022.
Povijesna utakmica Bojana Bogdanovića, 11 ubačenih trica u pobjedi Jazza

Utah Jazz upisao je pobjedu protiv Oklahoma City Thundera 116:103, a ovu utakmicu posebno će pamtiti Bojan Bogdanović koji je ubacio čak 11 trica...

Bojan Bogdanović nikada nije bio ovako raspucan. Osjetio je da ga ide i nije prestajao, ispucao je 18 trica, pogodio čak 11, tri više od svog dosadašnjeg rekorda karijere. Bojan se upisao u povijest kao prvi igrač Jazza koji je pogodio 11 trica, prvi igrač u ligi uopće koji je ove sezone upisao njih 11 i prvi igrač u povijesti koji je ubacio 11 šuteva, a svi su bili za tri poena.

Bogdanović je odlično ušao u utakmicu i već u prvoj četvrtini ubacio 14 poena. Jazz je tu stekao prednost, a do poluvremena je otišao na dvoznamenkastu razliku.

U drugom poluvremenu Thunder je pokušavao smanjiti zaostatak, to je donekle ki uspio, ali svaki put kada se približio, uslijedila je Bogdanovićeva kanonada trica i pobjednik nije bio upitan.

Jazzu nije smetalo što nije bilo Mikea Conleyja koji je dobio odmor, ostali su kvalitetno odradili svoj dio posla i upisali su glatku pobjedu.

Bojan je na parketu proveo 34 minute i ubacio 35 poena (11/18 za tri, 0/1 za dva, 2/2 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije. Donovan Mitchell dodao je 24 poena i deset asistencija, Jordan Clarkson 20 poena, a Rudy Gobert 12 poena i 17 skokova.

Kod Thundera Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 33 poena uz osam asistencija i sedam skokova, a Aleksej Pokuševski dodao je 12 poena i 11 skokova.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 103:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!