Tenis

Thiem zbog zemljane podloge odgodio povratak turnirima

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.03.2022.
Thiem zbog zemljane podloge odgodio povratak turnirima

Austrijski tenisač Dominic Thiem, pobjednik US Opena 2020. godine te nekadašnji treći igrač svijeta, još je jednom odgodio svoj povratak na ATP Tour otkazavši nastup na "masters 1000" turnirima u Indian Wellsu i Miamiju koji upravo slijede.

Thiem je posljednji put igrao na nekom ATP turniru još u lipnju prošle godine na Mallorci kada je ozlijedio zapešće zbog čega je propustio osatak prošle sezone pa samim time nije niti branio naslov u New Yorku.

Ranije ove godine očekivao se njegov povratak na turnirima na zemljanoj podlozi u Južnoj Americi, ali Thiem ih je otkazao, a sada je stigla još jedna odgoda njegova povratka.

"Već tjednima dobro treniram, zapešće je potpuno u redu, ali ipak sam odlučio odustati od nastupa u Indian Wellsu i Miamiju kako bih se što bolje pripremio za sezonu turnira na zemljanoj podlozi. To je još uvijek podloga na kojoj se najugodnije osjećam", rekao je Thiem koji je u karijeri dva puta igrao finale Roland Garrosa (2018, 2019), a 10 od svojih 17 turnira osvojio je upravo na zemlji.

Sezona turnira na zemlji počinje u travnju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!