Rukomet

PPD Zagreb u utakmici odluke: 'Ne ovisi sve o nama, ali idemo se boriti'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.03.2022.
PPD Zagreb u utakmici odluke: 'Ne ovisi sve o nama, ali idemo se boriti'
Foto: Pixsell

Rukometaši PPD Zagreba došli su do posljednjeg kola grupne faze i još imaju šanse za prolazak u osminu finala. Posao im neće biti nimalo lagan, a čak i ako naprave veliko iznenađenje, neće biti sigurni u prolaz...

Pred rukometašima PPD Zagreba je ključna utakmica u borbi za prolaz u osminu finala Lige prvaka. Na gostovanju kod Aalborga mora do pobjede ili boda, ali pritom Elverum mora osvojiti manje bodova u Skuplju.

Sve će pasti u vodu ako Elverum upiše pobjedu kod Vardara, tada Zagrebu ne bi bila dovoljna niti pobjeda u Danskoj jer ima lošiji omjer u dvobojima s Norvežanima. Podsjećamo, u Norveškoj je bilo 30:25 za Elverum dok je u Zagrebu bilo 27:27.

Sandro Obranović logično poručuje kako sve što igrači Zagreba sada mogu je boriti se i pokušati doći do pobjede, na ishod u Skoplju ionako ne mogu utjecati.

"Znamo svi koliko je teško to gostovanje. Igraju specifičan i brz rukomet te brzo završavaju svoje napade. Mi smo u hendikepu zato što imamo manju rotaciju nego inače zbog ozljede nekih važnih igrača. Ova utakmica je izgleda ispala najvažnija u sezoni jer moramo uzeti bod ili dva da bi prošli skupinu, no premda znamo da ne ovisi sve o nama, mi se idemo gore boriti", poručio je Obranović.

Ivica Obrvan može žaliti za lošim ulaskom u sezonu kada je Zagreb prosuo previše bodova, pa i protiv Elveruma.

"Preostala nam je zadnja utakmica u ovom zgusnutom i zahtjevnom rasporedu. Prethodne tri utakmice smo odigrali dosta dobro. Pobijedili smo izuzetnu momčad Szegeda te rekao bi nesretno izgubili protiv Vardara i Kiela. Još smo uvijek u igri za prolazak, gdje nam je potreban i povoljan rezultat u Skoplju. Igramo na jako zahtjevnom gostovanju protiv vodeće ekipe u našoj skupini. Bit će jako teško, međutim bilo je teško protiv Kiela i Szegeda pa smo pokazali da im možemo parirati. Ono što bih želio je da ponovimo pristup i igru koju smo prikazali posljednje tri utakmice pa će i rezultat doći", ističe Obrvan.

Susret u Danskoj počinje u srijedu u 18:45 sati.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!