Nogomet

Pavičić: 'Odlučivat će nijanse, a ulog je velik'

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.03.2022.
Pavičić: 'Odlučivat će nijanse, a ulog je velik'
Foto: Pixsell

Veznjak Rijeke Domagoj Pavičić najavio je važan dvoboj koji čeka njega i suigrače. Na Rujevicu u polufinalu Kupa stiže Osijek...

Nogometaše Rijeke u polufinalu SuperSport hrvatskog nogometnog Kupa čeka možda i najvažniji dvoboj sezone. Riječane čeka Osijek, jedina momčad koju Rijeka nije svladala ove sezone.

Dvoboj je najavio Domagoj Pavičić koji naglašava dobru formu prije ovog susreta:

"Protiv Hajduka i Slaven Belupa ubilježili smo važne pobjede i zadržali priključak vrhu. U obje utakmice pružili smo jako dobru igru, protiv Slavena bilo je važno potvrditi bodove s Poljuda. Gosti iz Koprivnice pokazali su zašto su ove godine pobijedili i Dinamo i Hajduk i Osijek, trebalo je biti strpljiv i dočekati svoj trenutak. Sve nam se otvorilo nakon prvog gola i na kraju smo zasluženo slavili, iako treba reći da je Slaven pružio odličan otpor", kazao je.

Protiv Osijeka će biti potrebna mnogo bolja i koncentriranija igra nego u prethodna dva susreta ako se želi izboriti finale.

"Osijek je odlična ekipa, igraju dosta tvrd i fizički nogomet s puno duela. Nenad Bjelica je odličan trener, dobro je posložio ekipu, na kraju krajeva rezultati ove sezone i mjesto na ljestvici to najbolje govori. Znamo da nas čeka teških 90 minuta, ovoga puta nema podjele bodova, nema remija, na kraju će vjerojatno odlučivati nijanse, kao i dosad u našim međusobnim ogledima. Treba biti maksimalno koncentriran, svaka greška bi mogla biti skupa, a ulog je velik – borba za trofej."

U posljednje dvije sezone već su se ove momčadi susretale, u polufinalu 2020. i četvrtfinalu prošle sezone.

"U zadnje tri sezone uspjeli smo u čak dva navrata osvojiti Kup Hrvatske. Statistika uoči ovakvih utakmica ne vrijedi puno, rezultat ovisi puno o trenutnoj situaciji, formi i mnogim drugim sitnicama koje se dogode u 90 minuta. Kup je specifično natjecanje u kojem te jedna pogreška ili možda neka slabija dionica u utakmici može koštati prolaska dalje. Na nama je da maksimalno uđemo i napravimo sve da pokušamo izboriti finale", rekao je Pavičić.

Rijeka igra na domaćem terenu i to će sigurno biti velika prednost, pogotovo uz Armadinu podršku.

"Na početku hvala navijačima na podršci kroz sezonu, stvarno je lakše igrati u takvoj atmosferi koju stvaraju, to se vidjelo i protiv Slaven Belupa. Ovo je jedna od onih utakmica koje nose veliki ulog. Pozivam ih da dođu u što većem broju na utakmicu protiv Osijeka, da napunimo Rujevicu i još jednom naprave dobru atmosferu", poručio je Pavičić.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!