Nogomet

FIFPro kritizirao odluku Fife: 'Ova mjera je previše plašljiva'

Matej Kačan • utorak, 08.03.2022.
FIFPro kritizirao odluku Fife: 'Ova mjera je previše plašljiva'
Foto: Pixsell

I nakon odluke Fife da se ugovori privremeno suspendiraju, udruženje profesionalnih nogometaša ostaje pri svom stavu da su se ugovori stranaca u Rusiji trebali moći jednostrano raskidati...

Nakon što je FIFA tek djelomično uvažila zahtjev FIFProa za otvaranjem novog prijelaznog roka za nogometaše koji odlaze iz Rusije te je omogućila da se ugovori tek suspendiraju do kraja sezone, stigla je reakcija.

FIFA je očito htjela sebi ostaviti mogućnost da se rat smiri do ljeta pa da stranci mogu nastaviti igrati u ruskim klubovima, suprotno zahtjevu udruženja profesionalnih nogometaša koje je htjelo da se ugovori mogu jednostrano raskidati.

"Odluka da stranci mogu tek suspendirati ugovore i privremeno napustiti ruske klubove je previše plašljiva. Teško će biti igračima naći nove klubove za ostatak sezone dok nad glavama visi nesigurnost i za nekoliko tjedana opet će biti u teškoj situaciji", rekli su iz FIFProa.

"Ovo je nezadovoljavajuće čak i za igrače koji su vezani kratkoročnim ugovorima jer u Rusiji uglavnom ugovori završavaju u prosincu, a neće se htjeti ili moći vratiti u srpnju. FIFPro je Fifi kazao da bi ti igrači trebali moći raskinuti ugovore", poručili su.

Osim toga, FIFPro je od Uefe i Fife zatražio da se osnuje fond kako bi se pomoglo nogometašima i trenerima koji su ostali u Ukrajini u ovim teškim vremenima, dok je liga prekinuta, a pola zemlje pod invazijom i ratom.

FIFA je na primjerima ruske reprezentacije u kvalifikacijama za SP pokazala da može prvo donijeti blažu mjeru pa pod pritiscima promijeniti odluku, pa svakako možemo reći da ni ova priča nije gotova.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!