Košarka

Mulaomerović: 'Moramo biti energetski na gornjoj granici, u Kupu smo tu imali problema'

Matej Kačan • utorak, 08.03.2022.
Mulaomerović: 'Moramo biti energetski na gornjoj granici, u Kupu smo tu imali problema'
Foto: Pixsell

Trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović i krilo Rok Radović najavili su dvoboj svoje ekipe protiv Cibone u zaostalom susretu 18. kola HT Premijer lige...

Prvu od dvije zaostale utakmice na kraju regularnog dijela HT Premijer lige Cedevita Junior će odigrati u gradskom derbiju. U srijedu u Dom sportova stiže Cibona u zaostalom susretu 18. kola i reprizi finala Kupa.

Cibosi su u sjajnom nizu od 11 pobjeda, a trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović nada se prekinuti taj niz i dodatno učvrstiti u samom vrhu tablice prije Lige za prvaka.

"Cibona je stvarno u dobrom stanju, s 11 pobjeda za redom vidi se da dobro igraju, tu je individualna kvaliteta i vraćaju im se neki igrači. Ono što mi možemo pružiti stvarno je da moramo biti na gornjoj granici energetski, u kupu smo imali problema jer su nam nametnuli taj visoki energetski ritam, agresivni su, pogotovo na lopti i da probamo odigrati bolju utakmicu nego u Rijeci. Ispali smo dosta iz ritma ovih desetak dana ali odradili smo dobra dva, tri treninga, tako da mislim da ćemo biti spremni, najvažnije je da su svi zdravi. Jednostavno, želja je da pružimo najbolju moguću igru, moramo biti na gornjoj granici što sam rekao i igračima, moramo biti maksimalno mentalno spremni da odigramo fizički dobro i da radimo ono što nam najbolje ide, da trčimo prema naprijed i ako nam se dogodi dobra šuterska večer da probamo iznenaditi Cibonu."

Dvoboj je najavio i Rok Radović, krilo Cedevite Junior koji se nada velikoj posjeti i podršci.

"Sigurno je pred nama najteža utakmica za nas, znamo da je Cibona u vrhu hrvatske košarke, to smo vidjeli i u finalu hrvatskog kupa. Odlučivat će najmanji detalji, skok u obrani, skok u napadu, zagrađivanje, slobodna bacanja. Iskreno, ne vidim tu nikakvog favorita, da će biti zanimljiva utakmica tako da pozivam sve navijače da dođu u što većem broju u Dom sportova. Imamo dobru energiju od početka sezone, momčadska kemija koju smo uspostavili od početka je stvarno fantastična. Spremni smo za Cibonu i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo", kazao je Radović.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!