Ostali sportovi

Ruski gimnastičar o slovu Z na dresu: 'Samo sam htio pokazati otkud sam'

Branimir Korać • utorak, 08.03.2022.
Ruski gimnastičar o slovu Z na dresu: 'Samo sam htio pokazati otkud sam'

Ruski gimnastičar Ivan Kuljak nalazi se pod istragom zbog famoznog slova Z na dresu, a pokušao je opravdati svoj potez...

Svijetom je odjeknuo potez ruskog gimnastičara Ivana Kuljaka koji je na natjecanju Svjetskog kupa ju Dohi na mjestu na kojem se inače nalazi zastava, imao slovo Z.

Ruskim gimnastičarima dopušten je nastup bez isticanja ikakvih oznaka države iz koje dolaze, a Kuljak je pokušao opravdati svoj potez zbog kojeg se nalazi pod istragom.

"Rečeno mi je da pokrijem našu zastavu, što sam i učinio. Već su zabranili sve moguće, samo sam htio pokazati odakle dolazim, to je sve. Nikada se nisam bojao posljedica i ne želim nikoga povrijediti. Ovaj znak Z znači 'za pobjedu' i 'za mir'. Ukrajinski sportaši su se loše ponašali prema nama, morate to vidjeti da biste vjerovali. Bili su umotani u svoju zastavu, vičući 'Slava Ukrajini' na postolju. Prema pravilima natjecanja to nije dopušteno, ali im nitko ništa nije rekao."

Inače slovo Z cijelom svijetu je poznato s ruskih tenkova i transportera kojima je izvršena invazija na Ukrajinu i koji po Ukrajini siju smrt. Nemoguće je Kuljak to nije znao, a ako i nije znao, sada će znati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!