Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - uzvrati, 08.03.2022, 21:00 h, Anfield
Suci: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrián Devís, Roberto del Palomar (Španjolska)
Liverpool
Liverpool
0:1(0:0) Inter
Lautaro Martinez 62'
Inter

Lautaro vratio nadu Interu, Liverpool ipak zasluženo prolazi u četvrtfinale

Jan Šneler • utorak, 08.03.2022.
Lautaro vratio nadu Interu, Liverpool ipak zasluženo prolazi u četvrtfinale

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka, Liverpool je s ukupnih 2:1 prošao Inter, no talijanska momčad definitivno je pokazala dobru igru u oba ogleda...

Liverpool
Inter
Liverpool
Inter
1
Alisson Becker
66
Trent Alexander-Arnold
32
Joel Matip
4
Virgil van Dijk
26
Andrew Robertson
17
Curtis Jones
(do 65')
3
Fabinho
6
Thiago Alcantara
(do 65')
11
Mohamed Salah
20
Diogo Jota
(do 84')
10
Sadio Mane
Pričuvni igrači
8
Naby Keita
65'
14
Jordan Henderson
65'
23
Luis Diaz
84'
 
 
Trener
Jürgen Klopp
1
Samir Handanovič
37
Milan Škriniar
6
Stefan de Vrij
(do 46')
95
Alessandro Bastoni
77
Marcelo Brozović
(do 75')
22
Arturo Vidal
20
Hakan Calhanoglu
(do 84')
2
Denzel Dumfries
(do 75')
14
Ivan Perišić
10
Lautaro Martinez
(do 75')
7
Alexis Sanchez
Pričuvni igrači
33
Danilo D'Ambrosio
46'
5
Roberto Gagliardini
75'
36
Matteo Darmian
75'
19
Joaquin Correa
75'
8
Matias Vecino
84'
Trener
Simone Inzaghi

Uz Bayern, Liverpool je druga momčad koja je osigurala plasman među osam najboljih u Ligi prvaka. Nakon pobjede od 2:0 u Milanu, nogometaši Liverpoola minimalno su poraženi na svom terenu. Tako će Inter upisati Pirovu pobjedu, ali neće proći u samu završnicu Lige prvaka.

Prilično mirno započela je utakmica što je bilo i za očekivati jer se Liverpoolu nigdje nije žurilo dok je Inter bio svjestan kako otvorenim gardom nema što tražiti na Anfieldu. U prvih pola sata vidjeli smo tek nekoliko polu šansi, ponajviše sa strane domaćeg sastava.

Sredinom prvog dijela utakmica je prekinuta na nekoliko minuta nakon što su liječničke službe ukazivale pomoć nekom od gledatelja. U 31. minuti, Liverpool je imao sjajnu šansu i objektivno, mogao je odlučiti daljnji tijek susreta. Joel Matip lijepo je reagirao nakon ubačaja Trenta Alexandera-Arnolda, ali njegov udarac pogađa gredu.

Inter je imao nešto konkretniji pokušaj u 42. minuti, no Alisson je uspio ukrotiti neugodni pokušaj Hakana Calhanoglua. Konačno, na samom kraju prvog dijela Alexander-Arnold probao je svoj udarac iz obećavajuće pozicije, ali lopta odlazi malo pored gola.

U nastavak susreta Redsi opet kreću s okvirom gola. U 52. minuti Mohamed Salah dobro je tukao, uspio je svladati Samira Handanoviča, ali pogodio je stativu. Inter je krenuo puno ofenzivnije što je bilo i logično obzirom na rezultatski manjak.

Osjetilo se to u igri i gosti su sve više prijetili. Opasan je bio u 59. minuti Lautaro Martinez, ali bez uspjeha. Ipak, samo tri minute kasnije Argentinac zabija za vodstvo Intera. Izvan kaznenog prostora, Lautaro Martinez iskušao je udarac i vrlo lijepo pogodio pored nemoćnog Alissona.

Interu je sada ostalo dovoljno vremena za pripremu završnice u kojoj im je trebao još jedan pogodak za produžetke. Ipak, vrlo brzo došli su do problema. Samo minutu nakon pogotka, Alexis Sanchez dobiva drugi žuti karton te gosti nastavljaju igru s desetoricom.

Nije to propustio Liverpool koji je dodatno učvrstio vezni red, no njima se tek sreća nije smiješila večeras. U 77. minuti ponovno Redsi pogađaju okvir gola, po treći puta večeras, a neprecizan je ponovno Salah. Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko solidnih prilika, ali ništa spektakularno.

Liverpool tako nakon dvije utakmice prolazi dalje s ukupnih 2:1, a Inter premda je ispao, zaslužuje puno poštovanje jer su Nerazzurri pokazali jako dobru igru u 180 minuta i objektivno ne bi bilo nepošteno da je utakmica otišla u produžetke, barem ako uzimamo u obzir oba susreta.

Što se tiče hrvatskih igrača, Ivan Perišić odigrao je svih 90 minuta, dok je Marcelo Brozović iz igre izašao u 75. minuti.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Bayern7:1Salzburg
Liverpool0:1Inter
Real Madrid3:1PSG
Manchester City0:0Sporting
Manchester United0:1Atlético Madrid
Ajax0:1Benfica
Lille1:2Chelsea
Juventus0:3Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!