Ostali sportovi

Gačič pred finale Kupa: 'Očekujem tešku utakmicu na njihovom terenu'

Sportnet • srijeda, 09.03.2022.
Gačič pred finale Kupa: 'Očekujem tešku utakmicu na njihovom terenu'
Foto: Pixsell

Odbojkaši Mladosti u Osijeku se nadaju dolasku do prvog ovosezonskog domaćeg trofeja. U finalu Kupa Hrvatske igrat će protiv domaće Murse...

U četvrtak 10. ožujka odigrat će se finale Kupa Hrvatske za odbojkaše, pred kamerama SPTV koja će taj spektakl direktno prenositi od 18.00 sati. Sastaju se stari poznanici, momčadi Murse Osijeka i Mladosti.

Momčadi koje su se u finalu domaćeg Kupa sastale i u sezoni 2019/20 kad su mladostaši kao domaćini slavili s 3-2, a Osječani vodili s 2-1 u setovima. Obranili su Zagrepčani tako naslov pobjednika Kupa od godine prije, u sezoni 2018/19 kad su s 3-0 pobijedili Ribola Kaštela.

Osječani su taj deset godina priželjkivani trofej osvojili lani, u sezoni 2020/21 kod kuće u Osijeku, pobijedivši u finalu Rijeku s 3-1. Mladost je 'zapela' u polufinalu, izgubivši od Ribola Kaštela s 2-3 na gostovanju, dok su 'mursaši' protiv Splita slavili s 3-1.

Pogled na tablicu ovogodišnje Superlige dao bi možda naslutiti da su Zagrepčani favoriti, jer su vodeći nakon 18 kola s 51 bodom i skorom 17-0, uz nevjerojatan podatak o izgubljenom tek jednom setu, i to od desetoplasiranog Rovinja!

Mursu Osijek su mladostaši u prvom dijelu Superlige pobijedili u Domu odbojke s 3-0 (21, 23, 22) za 87 minuta igre. Osječani su drugoplasirani s istim brojem bodova, ali i utakmicom viška, te skorom 17-1 i 6 izgubljenih setova.

Slovenski stručnjak na klupi Mladosti, ujedno i izbornik austrijske reprezentacije, iskusni Radovan Gačič, svjestan je svih opasnosti koje specifično natjecanje kakvo je kup donosi, pa smireno pred finale rezonira:

"Zadovoljni smo jako dosadašnjim tijekom sezone, jer smo bez poraza u domaćoj Superligi i Kupu Hrvatske, a osvojili smo i drugo mjesto u MEVZA ligi, što je veliki uspjeh. Ali, znamo svi da je Kup specifično natjecanje, da se tu igra samo jedna utakmica i da nema prostora za popravak. Osijek je do sada pokazao da je osim tog jednog poraza u Zagrebu odigrao sve ostale utakmice jako dobro i da je zasluženo u finalu. Očekujem stoga jako tešku utakmicu u kojoj oni imaju prednost domaćeg terena, i pokušat će sigurno sve da trofej ostane u Osijeku. Na nama je pak da nastavimo s dobrim igrama koje pokazujemo, i cilj nam je osvojiti prvi ovogodišnji trofej."

Ivan Zeljković, reprezentativni primač-pucač Mladosti i jedna od glavnih Gačičevih poluga u momčadi Mladosti dodaje:

"Mursa već nekoliko godina dobro igra u kontinuitetu, igra se kod njih u Osijeku i to može biti neka mala njihova prednost. Ali, ja mislim da smo mi favoriti što se tiče osvajanja Kupa Hrvatske, i to trebamo pokazati na terenu. Imamo nekih malih zdravstvenih problema u momčadi koje ćemo sanirati do utakmice, pa idemo po svoj prvi ovogodišnji trofej. Ove sezone igramo dosta dobro na gostujućim terenima, to smo pokazali u vrlo jakim europskim utakmicama koje smo igrali ove sezone, tako da to očekujemo i u Osijeku. Imali smo dobru pripremu za finale nedavno u Novom Sadu protiv Vojvodine, s kojom smo odigrali prijateljski susret, jer smo posljednjih tjedan-dva imali u rasporedu ipak nešto slabije susrete u prvenstvu, pa nam je trebala jača utakmica kao priprema za Kup. Osijek ima možda određeni teret što brani naslov pobjednika, no mi se time ne zamaramo, znamo svoje kvalitete pa idemo po pobjedu i još jedan trofej u nizu", poručio je.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!