Automoto

Mazepinova tvrtka traži povrat novca od Haasa

Matej Kačan • srijeda, 09.03.2022.
Mazepinova tvrtka traži povrat novca od Haasa

Ruska tvrtka Uralkali u vlasništvu Dmitrija Mazepina traži povrat sponzorskog novca od Haasa nakon što je ta F1 momčad raskinula ugovor i otpustila vozača Nikitu Mazepina...

Kako je i bilo za očekivati, Haasova odluka da u sklopu globalnih sankcija Rusiji i njenim sportašima i vlasnicima raskine ugovor s Uralkalijem, glavnim sponzorom u vlasništvu Dmitrija Mazepina, samo je početak kontroverze.

Haas je raskinuo veze s ruskim bogatašem koji je navodno jako blizak Vladimiru Putinu, a potom je i otpustio njegovog sina, vozača Nikitu Mazepina kojem je ovaj "kupio" mjesto u ekipi prošle sezone.

Uralkali je 2020. potpisao ugovor s Haasom čiji je dio bilo i mjesto u bolidu za Mazepina mlađeg, a sad će ruska tvrtka nakon jednostranog raskida suradnje tražiti svoj novac natrag.

"Većina sponzorskog novca za 2022. već je uplaćena Haasu i s obzirom na to da je momčad raskinula ugovor prije prve utrke sezone 2022., Haas nije ispunio svoje obveze prema Uralkaliju za ovu sezonu. Uralkali će zato tražiti momentalni povrat novca za svoju koja je uplaćena Haasu", poručili su iz tvrtke.

Nikita Mazepin osnovat će fond "We Compete As One" koji će biti podrška suspendiranim sportašima, a tvrtka njegovog oca najavila je da će vraćeni novac preusmjeriti u taj fond.

Podsjećamo, FIA i Formula 1 ruske sportaše nisu suspendirale, već su naložile da se mogu natjecati bez nacionalnih obilježja, a Haas je ovu odluku donio na svoju ruku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!