Tenis

Halep žali ruske sportaše: 'Ne trebamo ih osuđivati samo zato što su iz te zemlje'

Branimir Korać • srijeda, 09.03.2022.
Halep žali ruske sportaše: 'Ne trebamo ih osuđivati samo zato što su iz te zemlje'

Ruski tenisači i tenisačice mogu se natjecati na teniskim turnirima samo i jedino ako se praktički odreknu ruske zastave i ruskih obilježja te nastupaju kao neutralni sportaši...

Prošlog tjedna ITF, ATP i WTA otkazali su sve turnire koji su se trebali igrati u Rusiji i Bjelorusiju, a svim tenisačima i tenisačicama poručeno je kako mogu nastupati na ATP, WTA i Grand Slam turnirima, ali kao neutralni sportaši bez isticanja obilježja Rusije ili Bjelorusije.

Tenisači su tako masovno počeli micati i ruske zastave i obilježja s društvenih mreža, većina šalje poruke mira i traži prekid rata u Ukrajini.

Rumunjka Simona Halep, nekada prva igračica svijeta, istaknula je kako igrače i igračice ne treba osuđivati zbog zemlje iz koje dolaze.

"Mislim da ih ne trebamo osuđivati samo zato što su iz te zemlje. Teško mi je nešto reći. Najvjerojatnije će se nešto riješiti u bliskoj budućnosti, ali nisu oni krivi. Žao mi je zbog emocija kroz koje sada moraju proći. Nije lako kada vam se oduzme zastava", poručila je Halep.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!