Nogomet

Jakiću pobjeda u Sevilli, Lyon iznenadio u Portu

Branimir Korać • četvrtak, 10.03.2022.
Jakiću pobjeda u Sevilli, Lyon iznenadio u Portu

Odigrane su prve utakmice osmine finala Europske lige, a uspješni su bili gosti. Eintracht je slavio kod Betisa, a Lyon u Portu...

Veliku gostujuću pobjedu upisali su nogometaši Eintrachta koji su slavili u Sevilli kod Betisa s 2:1. Kao što se i očekivalo, igralo se otvoreno, obje momčadi teže napadačkom nogometu i prikazali su ga u ovom susretu.

Gosti su poveli u 14. minuti golom Filipa Kostića koji je s lijeve strane možda šutirao, a možda i centrirao, ali lopta je u svakom slučaju prevarila Claudija Brava i završila u mreži.

15 minuta kasnije uzvratio je na drugoj strani Nabil Fekir pogotkom za poravnanje, ali svega dvije minute kasnije Daichi Kamada vraća prednost na stranu gostiju.

Početkom drugog dijela Eintracht je imao i kazneni udarac, ali Rafael Borre nije dobro pucao i njegov pokušaj obranio je Bravo. Imali su gosti do kraja susreta još kvalitetnih prilika, ali ostalo je 2:1.

Kristijan Jakić odigrao je cijelu utakmicu.

U drugom susretu igranom u srijedu Lyon je u gostima iznenadio Porto i slavio s 1:0. Presudio je odličan ulazak Francuza u drugo poluvrijeme gdje je Lucas Paqueta bio precizan u 61. minuti i donio pobjedu Lyonu.

Duboko u sudačkoj nadoknadi Mbemba je poslao loptu u mrežu, ali dosuđeno je zaleđe.

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Porto0:1Lyon
Real Betis1:2Eintracht Frankfurt
Sevilla1:0West Ham
Braga2:0Monaco
FC Rangers3:0Crvena zvezda
Atalanta3:2Bayer Leverkusen
Barcelona0:0Galatasaray

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!