Košarka

Bogdanović najbolji u ogromnoj pobjedi Jazza, Zubac na rubu double-doublea

Matej Kačan • četvrtak, 10.03.2022.
Bogdanović najbolji u ogromnoj pobjedi Jazza, Zubac na rubu double-doublea

U bogatoj NBA noći pobjede su upisali Los Angeles Clippersi i Utah Jazz, a važni faktori u tim pobjedama opet su dobrim partijama bili Hrvati Bojan Bogdanović i Ivica Zubac...

Utah Jazz upisao je najuvjerljiviju pobjedu večeri. Jazzeri su dočekali desetkovane Portland Trail-Blazerse te su se lako obračunali sa suparnikom, pobijedivši s čak 38 poena prednosti.

Nije bilo nikakve dileme, Jazz je uništio Portland, nakon prve dionice bilo je 18 razlike, a u jednom trenutku i 51 poen prednosti za domaće koji su počeli rotirati i dopustili su protivniku neznatno smanjenje do 123:85.

Šesti je ovo poraz za Portland u nizu i u sramotnoj partiji izjednačeni su rekordi sezone za najmanje poena momčadi u prvoj i trećoj dionici s 15 i 14. No, nije bilo tri najbolja igrača Portlanda - Nurkića, Lillarda, Simonsa.

Svi su kod Jazza igrali i zabijali, a najbolji je bio Bojan Bogdanović. Hrvatski je šuter u igri proveo 24 minute i gađao je 9/14, od čega 6/9 za tricu i 27 poena. Imao je četiri skoka i dvije asistencije.

16 je dodao Donovan Mitchell sa 16 poena, dok je kod Portlanda prvo ime bio Trendon Watford s 22 ubačaja.

Jazzeri su četvrti na Zapadu s 41-24 omjerom, a u borbi za play-in i dalje su LA Clippersi koji će po svemu sudeći u razigravanje, ali direktno u play-off neće jer im Denver bježi pet pobjeda.

35. slavlje uz 33 poraza Clippersi su upisali kod kuće protiv još jedne desetkovane ekipe, Washington Wizardsa. Čitav susret protekao je u egalu, vodstva nisu prelazila deset razlike i u zadnju dionicu ušlo se s minimalnom prednosti Washingtona.

No, u zadnje dvije i pol minute Wizardsi ostaju bez koša, za Clipperse su važne koševe zabijali Reggie Jackson i Nicolas Batum i došao je Los Angeles do 115:109 pobjede.

Jackson je ubacio 31 poen uz sedam asistencije, 27 je dodao Marcus Morris, a 19 Luke Kennard. Ivica Zubac igrao je 27 minuta, bio je šuterski nešto slabiji s 5/13 za deset poena, ali je imao devet skokova i bio je na rubu double-doublea.

Pritom je dodao i po ukradenu i blokadu te dvije asistencije. Wizardsi su imali dosta podjednakih, a najviše je ipak ubacio Kristaps Porzingis s 19 poena, dok je 18 dodao Rui Hachimura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!