Rukomet

Ukrajina odustala od kvalifikacija, Hrvatska za SP igra s Fincima

Sportnet • četvrtak, 10.03.2022.
Ukrajina odustala od kvalifikacija, Hrvatska za SP igra s Fincima
Foto: Pixsell

Hrvatski rukometaši u kvalifikacijama za SP igrat će protiv Finske. Hrvatska je trebala čekati boljeg iz dvomeča Finske i Ukrajine, ali su Ukrajinci zbog rata u zemlji odustali...

Iz ureda Europske rukometne federacije stigla je obavijest da je rukometna reprezentacija Ukrajine odustala od kvalifikacijskih susreta za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, koje je trebala igrati protiv Finske 16./17. ožujka, odnosno uzvrata 20. ožujka, zbog nemogućnosti priprema i putovanja.

Tako su oba susreta registrirana po 10:0 za reprezentaciju Finske koja je prošla dalje bez borbe, u drugi krug kvalifikacija. Drugim riječima, to znači da će ta reprezentacija biti suparnik Hrvatske u borbi za Svjetsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Poljska i Švedska u siječnju 2023. godine.

Službeni datumi za susrete drugog kruga kvalifikacija su 13./14., odnosno 16./17. travnja 2022. godine. Hrvatska je domaćin uzvratnog susreta, i već je poznato da ćemo s Finskom igrati u Varaždinu, u subotu 16. travnja u 18.00 sati.

AUTOR: HRS

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!