Ostali sportovi

Zagrebačka Mladost bolja od Murse u finalu Kupa Hrvatske

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.03.2022.
Zagrebačka Mladost bolja od Murse u finalu Kupa Hrvatske
Foto: Pixsell

Odbojkaši Mladosti osvojili su svoj prvi ovogodišnji trofej, nakon što su u finalu Kupa Hrvatske odigranom u Osijeku pobijedili domaću momčad Murse Osijek s 3:1 (25:12, 25:19, 16:25, 33:31).

Bio je to doista pravi odbojkaški spektakl koji je započeo vatrom i dimom u najavi susreta, na predstavljanju igrača, a završio četvrtim setom u kojem je Mladosti trebalo čak 33 poena za konačnu pobjedu.

Odlična, odlična utakmica, što je na kraju potvrdila i osječka publika pljeskom za sve aktere, ali i oba trenera koja su dala vrlo korektne izjave nakon ove stresne utakmice.

Domaći trener Mario Teppert konstatirao je: "Ušli smo u meč, u prvi set, u nekom grču, i nismo se uspjeli osloboditi toga cijelo vrijeme. U drugom smo donekle došli k sebi, no Mladost je zaista sjajno igrala u ta dva seta tako da im nismo mogli parirati. Ali jesmo zato u trećem, gdje smo pokazali su svoju snagu dobivši ga bez poteškoća. U četvrtom se pak igralo poen za poen, i na kraju su spretniji i sretniji bili gosti. No, još ima utakmica pred nama, nadamo se naći s njima u play offu prvenstva gdje sigurno imamo svoje šanse."

Radovan Gačič, mudri strateg Mladosti koji je tako sjajno skautirao suparnika i pripremio svoju momčad, na kraju je, sa zlatnom medaljom oko vrata, rekao:

"Znali smo da će biti teško, kup je specifično natjecanje, igra se samo jedna utakmica, k tome još u Osijeku. Mi smo prva dva seta odigrali nerealno dobro, sve nas je išlo, pogotovo servis i blok, no onda su Osječani promijenili organizatora igre, tu se nešto poremetilo u našoj igri a oni su počeli igrati puno bolje. Na kraju smo si mi sami zakomplicirali život u četvrtom setu koji smo trebali prije i lakše riješiti, no na kraju je ispalo ovako dramatično, što je na neki način bilo dobro i za publiku koja voli takve neizvjesne i stresne završnice."

Oba su trenera, još vrući nakon susreta, dobro locirali što se događalo na terenu. Mladost je doista furiozno krenula u meč, povela 9:2 i 13:3, jakim servisom i još jačim blokom, sve do konačnih i nevjerojatnih 25:12. Kapetan Mladosti Kruno Nikačević od sedam blokova u prvom setu imao je šest, Boris Buša, na kraju MVP susreta koji je nagradu primio iz ruku predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Bakovića, od tri as servisa imao je dva.

U nastavku Osječani su se koliko-toliko držali do 11:11, a onda ponovno kreće mladostaški uragan, pa su set dobili s 25:19 za velikih 2-0 u setovima.

Trener Osječana Teppert dosta je mijenjao sastav tražeći raspoložene igrače i pogodio promjenom tehničara, umjesto Groca ušao je Ivančić i sve je puno bolje profunkcioniralo za Mursu. Relativno uvjerljivo dobili su treći set s 25:16, da bi se u četvrtom vodila bespoštedna borba za svaki poen. U početku su nekoliko puta vodili s po četiri poena prednosti Osječani, potom je Mladost pred kraj preuzela stvari u svoje ruke, imali su 21:18 i 22:19, ali domaćin je izborio egal 22:22. I od tada kreće bitka za svaki poen, u kojoj su na kraju na 33 poena završili mladostaši, a mursaši ostali na 31.

Boris Buša s 19 poena proglašen MVP Kupa Hrvatske, a nakon susreta je kazao:

"Utakmica dostojna finala. Čestitam Osijeku na borbi, jer su se izvukli nakon što su gubili s 0-2, i čak imali svoje prilike u četvrtom setu, ali smo se mi konsolidirali i priveli meč kraju. Sretni smo zbog ovog trofej, prvog u ovoj sezoni, u kojoj smo već do sada odigrali preko 40 utakmica, i to vrlo jakih europskih. Sada nas očekuje kraj prvenstva i novi susreti s Mursom koja je momčad koja je organizirana i jako lijepo igra."

Davor Bogdanović, igrač Murse Osijek koji je nekada igrao i za Mladost konstatirao je na kraju:

"Doslovno su jedna-dvije lopte odlučivale. Mi smo imali svoju prednost u tom četvrtom setu no dali smo im neke lake poene i to je propalo. Oni su bili koncentriraniji u završnici seta i treba im čestitati na pobjedi, iskusniji su, odigrali su više ovakovih jakih susreta. Nadamo se uzvratu već skoro u Superligi."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!