Nogomet

Braga i Rangersi odradili veliki posao, Barcelona razočarala protiv Turaka

Branimir Korać • petak, 11.03.2022.
Braga i Rangersi odradili veliki posao, Barcelona razočarala protiv Turaka

Odigrani su i preostali susreti četvrtfinala Europske lige, a od gostiju najbolje je prošao Galatasaray kod Barcelone...

Braga je napravila dobar posao i na uzvrat u Monte Carlo nosi prednost 2:0. U zanimljivom dvoboju povela je vrlo rano, a drugi pogodak postigla na kraju susreta.

Već u trećoj minuti Abel Ruiz pogodio je za vodstvo da bi u 89. minuti ugodnijih 2:0 za domaćina postavio Vitor Oliveira.

Veliki korak prema prolazu napravili su Rangersi koji su slavili s 3:0 protiv Crvene zvezde. Imali su Beograđani priliku za bolji rezultat, ali Katai nije realizirao kazneni udarac.

S druge strane Rangersi su svoje prilike iskoristili i preko Taverniera, Morelosa i Baloguna stigli su do visoke pobjede. Borna Barišić ostao je na klupi.

Očekivano najefikasnije bilo je u Bergamu gdje je Atalanta ugostila Bayer Leverkusen. Susret je okončan 3:2 i sve ostaje otvoreno u uzvratu.

Apotekari su odlično krenuli i došli do vodstva već u 11. minuti preko Charlesa Aranguiza, ali Atalanta je napravila preokret i do odmora povela 2:1 pogocima Ruslana Malinovskog i Luisa Muriela. Raspoloženi Muriel na startu drugog dijela povisio je na 3:1, a poziciju gostiju popravio je Moussa Diaby u 63. minuti. Mario Pašalić ostao je na klupi.

Barcelona je razočarala odigravši bez pogodaka protiv Galatasaraya. Očekivalo se svakako više, međutim Barca nije znala kako probiti čvrstu obranu protivnika.

Frenkie De Jong je pogodio vratnicu, ali bilo je i neugodnih trenutaka za Barcelonu nakon što je lopta završila u njenoj mreži, ali VAR je potvrdio da je Gomis bio u zaleđu.

Europska liga, osmina finala:
Braga - Monaco 2:0
Rangers - Crvena zvezda 3:0
Atalanta - Bayer Leverkusen 3:2
Barcelona - Galatasaray 0:0

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Porto0:1Lyon
Real Betis1:2Eintracht Frankfurt
Sevilla1:0West Ham
Braga2:0Monaco
FC Rangers3:0Crvena zvezda
Atalanta3:2Bayer Leverkusen
Barcelona0:0Galatasaray

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!