Zimski sportovi

Iskusni Norvežanin Toenseth zaključio sezonu pobjedom na 15 kilometara

Branimir Korać, HINA • subota, 12.03.2022.
Iskusni Norvežanin Toenseth zaključio sezonu pobjedom na 15 kilometara

Norveški 30-godišnji trkač na skijama Didrik Toenseth pobijedio je u utrci na 15 kilometara slobodnim načinom, posljednjem natjecanju u ovoj sezoni Svjetskog kupa koja je u subotu održana u švedskom Falunu.

Toensethu je to bila četvrta pobjeda u pojedinačnim utrkama Svjetskog kupa, a prva nakon 2018. i u natjecanjima slobodnim načinom. Njegovo pobjedničko vrijeme je bilo 31 minuta i 57.6 sekundi. Norvežanin je do polovice utrke zaostajao za domaćim predstavnikom Calleom Halfvarssonom, da bi ga u drugih 7,5 km nadmašio i na cilj stigao sa devet sekundi prednosti.

Halfvarsson je jedini uspio razbiti norvešku dominaciju na ovom natjecanju, jer su među šestoricom najboljih bila petorica Norvežana. Treći je sa zaostatkom od 20.4 sekundi bio Harald Amundsen, a iza njega su se poredali Hans Holund (+21.2), Martin Nynget (+23.6) i Sjur Roethe (+28.2).

Mali kristalni globus u daljinskim utrkama osvojio je Finac Iivo Niskanen koji je na završnom natjecanju osvojio deseto mjesto, a već prije je ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu i Veliki kristalni globus osigurao Norvežanin Johannes Hoesflot Klaebo koji je zbog zaraze koronavirusom propustio četiri posljednja natjecanja u sezoni, među njima i dva sprinta, pa mu je Francuz Richard Jouve s dvije pobjede preoteo Mali kristalni globus u toj disciplini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!