Rukomet

Štrlek vrlo dobar u pobjedi Veszprema, Ivić ponovno predvodio Leipzig

Branimir Korać • nedjelja, 13.03.2022.
Štrlek vrlo dobar u pobjedi Veszprema, Ivić ponovno predvodio Leipzig
Foto: Pixsell

Među hrvatskim rukometašima u inozemstvu koji su bili u akciji u subotu, istaknuli su se Manuel Štrlek, Krešimir Kozina i Šime Ivić...

U mađarskom prvenstvu posljednjeplasirani Kecskemeti nije imao šanse protiv Veszprema. Velika razlika u kvaliteti i u konačnici očekivana pobjeda Veszprema s uvjerljivih 36:21.

Vrlo dobru utakmicu odigrao je Manuel Štrlek koji je postigao šest golova uz samo jedan promašaj, a isti broj pogodaka imao je i Borisz Dörnyei. Po pet golova dodali su Jorge Maqueda i Boris Blagotinšek. Vladimir Cupara upisao je osam obrana uz 50 posto uspješnost.

Serija pobjeda Leipziga zaustavljena je u gostima kod Göppingena. Domaćin je slavio s tijesnih 29:28. U prošlom kolu Šime Ivić zabio je nakon isteka vremena za pobjedu protiv Flensburga, ovdje je opet imao zadnji šut na utakmici, ali ovaj put Urh Kastelic ga je pročitao.

Deset golova kod pobjednika postigao je Marcel Schiller, a šest Krešimir Kozina dok je Josip Šarac dodao jedan pogodak. Kod Leipziga Ivić je postigao osam pogodaka, Lukas Binder sedam, a Lovro Jotić dva gola.

Mađarsko prvenstvo, 18. kolo:
Kecskemeti - Veszprem 21:36

Njemačko prvenstvo, 24. kolo:
Göppingen - Leipzig 29:28

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!