Košarka

Jazz slavio u velikom dvoboju Clarksona i Foxa, Bogdanović opet odličan

Matej Kačan • nedjelja, 13.03.2022.
Jazz slavio u velikom dvoboju Clarksona i Foxa, Bogdanović opet odličan

Jako zanimljivu i efikasnu utakmicu odigrali su košarkaši Sacramento Kingsa i Utah Jazza, a odličan je bio i Bojan Bogdanović s 26 poena...

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović opet je odigrao odličnu partiju za svoj Utah Jazz i ubacio je 26 poena, ali ovaj put na susretu sa Sacramentom sve je bilo u znaku dvojice sjajnih bekova.

De'Aaron Fox i Jordan Clarkson odigrali su svoj veliki dvoboj, obojica su zabila preko 40, ali na kraju je pobjedu s 45 poena, a i onu momčadsku ponio Jazzov Clarkson.

Bila je to vrlo efikasna utakmica u kojoj su Jazzeri preuzeli kontrolu u drugoj dionici i više se nisu osvrtali. Nakon 42:37 Kingsa u prvoj, Jazz u drugoj preokreće na četiri razlike u svoju korist, a do kraja treće je +12.

Najveća prednost Ute iznosila je 16 poena, a do kraja Kingsi su smanjili do konačnih 134:125. Clarkson je 45 ubacio sa samo 25 šuteva od kojih je pogodio 17. Bogdanović je na terenu bio 34 i pol minute, iz igre je gađao 7/16, od čega 4/10 za tricu. Imao je tri skoka i četiri asistencije.

Jazzu je uvelike još pomogao i Donovan Mitchell s 25 poena te Hassan Whiteside s 12 ubačaja i čak 21 skokom. Fox je na kraju imao 41 poen uz 11 asistencija, a Harrison Barnes dodao je 18 ubačaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!