Rukomet

Mrđen: 'Trebala nam je ova pobjeda', Šoštarić: 'Ništa se bitno ne mijenja'

Matej Kačan • nedjelja, 13.03.2022.
Mrđen: 'Trebala nam je ova pobjeda', Šoštarić: 'Ništa se bitno ne mijenja'
Foto: Pixsell

Treneri Lokomotive i Podravke Goran Mrđen i Nenad Šoštarić prokomentirali su veliki dvoboj u Zagrebu koji je tijesno pripao Podravci...

Veliki derbi osim u HT Prvoj ligi odigran je i u 1. HRL za žene gdje su se susrele rukometašice Podravke i Lokomotive. Koprivničanke su u Zagrebu slavile s 20:19, a jako zadovoljan bio je trener gošći Goran Mrđen.

""Čestitke mojim igračicama, borile su se od prve do zadnje minute, čestitke i Lokomotivi, bio je pravi derbi, ne znam je li istovremeno bio i najljepši rukomet. Bila je neizvjesna utakmica. Trebala nam je ova pobjeda, puno nam znači za nastavak prvenstva. Nismo baš svi Hlebinci pa da je bilo realno da stižemo razliku. Presudilo je možda kad su se naše vratarice u obranama izjednačila s Lokomotivinim. Igrali smo mi obranu kvalitetno, ali nedostajalo nam je par obrana golmanica, dok je s druge strane Bešenica poskidala neke šuteve. Dobro se poznajemo, i treneri i igračice. Najvažnije je bilo da nismo odustale od utakmice."

S druge strane, Nenad Šoštarić nije bio zadovoljan posljednjim sedmercem koji je suđen za Podravku, a naglasio je da ne postoji pritisak na njegovim igračicama.

"Borbena utakmica, one su na početku povele 2:0, ali poslije toga smo mi diktirali tempo i vodili, ali u 2. poluvremenu smo napravili par grešaka koja su dovela do izjednačenja, promašili smo zicere i tri sedmerca. Primili smo gol na pasivnu igru kod 19:18 za nas. O sedmercu, zadnjem koji je dosuđen, puštam svima da pogledaju gdje je stajala naša igračica. Što se tiče nas, ništa se bitno nije promijenilo, imamo za odigrati još osam, devet utakmica, moramo u svakoj ići maksimalno. Dobili smo puno povratkom Stele Posavec, tu je i Ivana Dežić i vjerujem da će naša forma ići uzlaznom putanjom. Nemamo nikakav pritisak, kad je Podravka osvojila prvenstvo 28 puta, a mi tri puta, ako netko ima pritisak, ima ga Podravka. Mi želimo osvojiti i prvenstvo i kup, imali smo ovdje set loptu koju nismo iskoristili, ali do kraja meča još je dugo", kazao je.

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!