Zimski sportovi

Kristoffersen slavio nakon kiksa Odermatta, Zubčić pokvario plasman za jedno mjesto

Matej Kačan • nedjelja, 13.03.2022.
Kristoffersen slavio nakon kiksa Odermatta, Zubčić pokvario plasman za jedno mjesto

U drugoj vožnji veleslaloma u Kranjskoj Gori dogodila se promjena u vrhu. S prvog mjesta Marca Odermatta svrgnuo je Henrik Krisotffersen...

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen odradio je sjajan posao u drugoj vožnji veleslaloma u Kranjskoj Gori. Norvežanin je najboljim vremenom druge vožnje skočio s trećeg mjesta na prvo.

Ukupno je imao vrijeme 2:18.13, 23 stotinke bolje od Stefana Brennsteinera. Treći je završio vodeći u poretku discipline, Švicarac Marco Odermatt koji je bio vodeći nakon prve vožnje.

Drugu je većinom odradio sjajno, na zadnjem prolazu imao je još 16 stotinki prednosti, ali je onda napravio grešku i u silj je ušao s 27 stotinki zaostatka.

Dobar posao u drugoj vožnji napravio je Lucas Braathen koji je skočio sa sedmog na četvrto, a peti je Alexander Schmid koji je loše odvozio drugu vožnju i 14. je vremenom pao s drugog mjesta.

Filip Zubčić nije poboljšao rezultat iz prve vožnje, nije napravio grešku, ali je bio dosta spor i na kraju je 23. s dvije sekunde i 66 stotinki zaostatka za pobjednikom.

Odermatt je i dalje prvi u poretku veleslaloma te je s ovih 60 bodova na 620, ali unutar dvije utrke razlike stigao je Kristoffersen koji je na 453. Manuel Feller je treći s 326.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!