Nogomet

Dzjuba zamolio Ruse da ga do daljnjeg ne zovu u reprezentaciju

HINA, Matej Kačan • utorak, 15.03.2022.
Dzjuba zamolio Ruse da ga do daljnjeg ne zovu u reprezentaciju

Zbog ruske invazije na Ukrajainu, gdje mu živi dio šire obitelji, ruski kapetan Artem Dzyuba ruskom je izborniku i Savezu priopćio da neće igrati za reprezentaciju do daljnjeg...

Kapetan ruske nogometne reprezentacije Artem Dzyuba nije pozvan u utorak na okupljanje Rusije zbog teške situacije u Ukrajini, gdje žive rođaci igrača, objasnio je izbornik ruske selekcije.

"S obzirom na tešku situaciju u Ukrajini, gdje žive mnogi članovi njegove obitelji, Artem se ispričao i zamolio, iz obiteljskih razloga, da ga ne pozivaju za sljedeće susrete ruske reprezentacije", objasnio je Valerij Karpin u intervjuu objavljenom na web stranici Ruskog nogometnog saveza.

"Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu i pažljivo ću pratiti njegove sljedeće utakmice sa Zenitom iz Sankt Peterburga", dodao je.

Dzyubin otac je Ukrajinac iz Poltave, a majka je Čuvaškinja.

Nakon invazije ruskih snaga na Ukrajinu, FIFA je odlučila isključiti Rusiju iz kvalifikacijskog doigravanje za Svjetsko prvenstvo 2022. i utakmicu s Poljskom krajem ovog mjeseca. Ruski nogometni savez osporio je ovu odluku pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) i zatražio njezino ukidanje, o čemu će CAS uskoro odlučiti.

Što god se dogodi, selekcija će se okupljati od 21. do 27. ožujka, naveo je Karpin, a točan program priprema, kao i prijateljskih utakmica, bit će objavljen naknadno.

"Kao što sam već učinio, iz logističkih razloga, donio sam odluku da na ove pripreme ne zovem igrače koji igraju u europskim klubovima", dodao je Karpin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!