Ostali sportovi

Hrgović: 'Moja spremnost je ključ, Zhang neće moći pratiti tempo i brzinu'

Branimir Korać • utorak, 15.03.2022.
Hrgović: 'Moja spremnost je ključ, Zhang neće moći pratiti tempo i brzinu'
Foto: Pixsell

Bliži se vrijeme najvećeg meča u karijeri za Filipa Hrgovića, još je manje od dva mjeseca do borbe i kreću pruipreme koje će trajati do meča u Las Vegasu...

Filip Hrgović napokon bi trebao ući u ring protiv kvalitetnijeg protivnika. 7. svibnja u Las Vegasu trebao bi se boriti protiv Zhanga Zhileija,

"Pošto sapunica traje preko godinu dana, nisam vjerovao da će meč biti dogovoren, ali usred priprema došlo je dogovora i potpisa ugovora. Malo smo promijenili dinamiku, sada kreće novi kamp i ciklus", kaže Hrgović za RTL.

Dvoboj protiv Kineza je najveći za Hrgovića u dosadašnjem dijelu karijere.

"Definitivno najveći meč, očekujem tešku borbu, dečko nije slučajno srebrni s olimpijskih igara i neporažen u profesionalnom boksu. Ima puno iskustva, očekujem najveći izazov dosad."

Dodatni problem je što je Zhilei vrlo visok i ljevak.

"Ljevaci su uvijek neugodni, treba posebno trenirati, malo ih je i treba posebno tražiti sparing partnere. Nije nešto s čim se nisam susretao, zahtjevan je, ali vjerujem u sebe."

Zhang je jedan od rijetkih koji se nije bojao ući u ring i prihvatio je meč. Svi oni bolje rangirani su odbili.

"Meni to nije toliko čudno, to je normalno razmišljanje, više se čudim onima što su odbijali. U godinama je, ima 38 godina, nije imao pravi test i njemu je ovaj meč biti ili ne biti, ići će na sve ili ništa. Nema što izgubiti, dečko je hrabar i sigurno je da me čeka pravi meč."

Hrgović vjeruje kako će završiti meč prekidom.

"Mislim da su moja prednost kondicija i spremnost, opasan je u početku, ima puno nokauta, eksplozivan je i veliki udarač, ali moja spremnost je ključ, kasnije neće moći pratiti tempo i brzinu. Meč neće ići do kraja."

Još uvijek postoji mogućnost da sve propadne. Naime u glavnoj borbi večeri Canelo se susreće protiv Rusa Bivola što može pasti u vodu ako Rusu zabrane nastup.

"Nadam se da neće, iako velika je vjerojatnost jer svugdje suspendiraju ruske sportaše. Čekanjem sam zaslužio mjesto na takvoj priredbi i nadam se da se neće dogoditi da se otkaže. Sportaši nemaju ništa s politikom i Putinovim napadom, nadam se da neće doći do diskvalifikacije."

Meč protiv Zhanga je od neizmjerne važnosti.

"Ovo je jako bitan meč, pobjednik je obavezni izazivač koji u određenom roku mora se boriti za svjetsku titulu. Trenutno je prvak Usyk i nadam se da ću doći do statusa izazivača i nakon toga boriti se za titulu."

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!