Košarka

Rekord sezone drugu večer u nizu, Irving izjednačio Townsovih 60

Matej Kačan • srijeda, 16.03.2022.
Rekord sezone drugu večer u nizu, Irving izjednačio Townsovih 60

Protekla NBA noć prošla je bez nastupa hrvatskih košarkaša, a odličnu formu napadača u ligi nastavio je Kyrie Irving koji je u pobjedi nad Orlandom zabio 60 i izjednačio rekord Karl-Anthonyja Townsa...

Nakon što cijelu ovu sezonu nitko do ožujka nije uspio zabiti 60 poena, tu okruglu brojku dosegla su dvojica u samo dvije večeri. Karl-Anthony Towns to je ubacio s noći s ponedjeljka na utorak za rekord sezone, a odmah potom ga je izjednačio Kyrie Irving.

Netsi su gostovali kod Orlando Magica kojeg su potpuno razbili. Završilo je čak 150:102 za Netse, a Irving je ubacio 60 uz šest skokova i četiri asistencije. To je sjajnom beku učinak karijere, a koliko su Netsi napadački bili odlični svjedoči podatak da su i uz njega imali šestoricu dvoznamenkastih.

Tako je 19 poena ubacio Kevin Durant, a 15 Patty Mills. Kod slabog Orlanda je Cole Anthony zabio 19 te je imao sedam skokova.

Prve dvije momčadi Istoka i Zapada, Phoenix Sunsi i Miami Heat nisu kiksali u svojim utakmicama protiv momčadi iz donjeg doma. Phoenix je sa 131:115 nadvisio Pelicanse, a do pobjede ga je vodio Devin Booker s 27 poena, pet skokova i osam asistencija.

Heat je sa 105:98 bio bolji od Detroita, a 29 ubačaja imao je Tyler Herro. Pobjedu je upisao još i Memphis, bez Ja Moranta, ali s momčadski balansiranim napadom. Sedam igrača bilo je dvoznamenkasto, između deset i 21 poena u pobjedi nad Pacersima.

Najviše je ubacio Desmond Bane s 21, a pratio ga je Jaren Jackson Jr. s 19 poena i osam skokova u 135:102 razbijanju Indiane.

NBA:
Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 102:135
Orlando Magic - Brooklyn Nets 108:150
Miami Heat - Detroit Pistons 105:98
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 115:131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!