Rukomet

Slovenci se mučili u Italiji, Bosna i Hercegovina visoko poražena u Grčkoj

Branimir Korać • srijeda, 16.03.2022.
Slovenci se mučili u Italiji, Bosna i Hercegovina visoko poražena u Grčkoj
Foto: Pixsell

Odigrani su prvi susreti prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u rukometu, Slovenija je očekivano slavila u Italiji, ali neočekivano teško dok je BiH visoko poražena u Grčkoj...

Slovaci su u prvom susretu bili bolji od Belgije 28:26, ali ih čeka još dosta posla u uzvratu. Belgijci su mogli izvući i bolji rezultat, imali su na poluvremenu vodstvo 14:10, ali u drugom dijelu domaćina je napravio preokret.

Tomaš Urban predvodio je Slovačku s osam golova, a kod Belgije Serge Spooren imao je gol manje.

Slovenija odnosi prednost na uzvrat protiv Italije, ali nije bila posebno uvjerljiva u Padovi. Odnijela je pobjedu 29:28, Talijani su cijelim tijekom susreta bili ravnopravni i Slovenija je svakako očekivala lakši posao.

Deset golova kod Slovenije postigao je Gašper Marguč, a šest Aleks Vlah. U domaćim redovima briljirao je Domenico Ebner sa 16 obrana, a Umberto Bronzo dodao je sedam golova.

Razočarala je Litva porazom u gostima kod Izraela iako je i Litva imala prednost na poluvremenu. I ovdje je domaći vratar bio raspoložen, Dan Tepper upisao je 15 obrana dok je prvo ime Litve bio Aidenas Malasinskas s 11 golova.

Jako težak posao je pred Bosnom i Hercegovinom koja je visoko poražena u Grčkoj s 24:17. Promjena izbornika i odlazak Ivice Obrvana nije pomogao, Grci su održali lekciju BiH i imaju veliku prednost.

Petros Boukovinas skupio je 17 obrana, a Charalampos Mallios je zabio 13 golova. Kod BiH Benjamin Burić upisao je 14 obrana, a po četiri gola postigli su Stjepan Jozinović i Elmir Građan.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, prvi krug, prve utakmice:
Slovačka - Belgija 28:26
Italija - Slovenija 28:29
Izrael - Litva 28:24
Grčka - BiH 24:17

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!