Automoto

Vettel pozitivan na Covid, u Bahreinu ga mijenja Hülkenberg

Matej Kačan • četvrtak, 17.03.2022.
Vettel pozitivan na Covid, u Bahreinu ga mijenja Hülkenberg

Njemački vozač Sebastian Vettel neće nastupiti na VN Bahreina na otvaranju nove F1 sezone. Vettel je pozitivan na koronavirus, a mijenjat će ga Nico Hülkenberg...

Nakon što su iz McLarena stigle dobre vijesti o negativnom nalazu i oporavku Daniela Ricciarda od koronavirusa, iz Aston Martina stigle su lošije vijesti i ipak nećemo imati "puni grid" na otvaranju sezone.

Na VN Bahreina neće nastupiti Sebastian Vettel koji je u četvrtak dobio pozitivan nalaz na koronavirus, objavila je Formula 1. Nekadašnjeg svjetskog prvaka mijenjat će poznato ime, Nico Hülkenberg.

Nijemac je poznato ime u Formuli 1 i premda od 2019. nema mjesto startnog vozača u nijednoj ekipi, u Racing Pointu, koji je od prošle sezone baš Aston Martin, 2020. je mijenjao Sergija Pereza i Lance Strolla kad su ovi imali koronavirus.

Nakon toga je preimenovanjem ekipe i partnerstvom s Aston Martinom dobio poziciju rezervnog i razvojnog vozača za momčad te je opet dočekao svoju priliku. Inače, 34-godišnji Nijemac rekorder je po broju utrka bez osvojenog podija. Hülkenberg je startao u 179 utrka i nikad nije bio u prva tri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!