Rukomet

Stevanović: 'Cilj mi je biti trener prijatelj, da se dečki osjećaju ugodno i da im smanjim stres'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.03.2022.
Stevanović: 'Cilj mi je biti trener prijatelj, da se dečki osjećaju ugodno i da im smanjim stres'
Foto: Pixsell

Nakon lošeg rezultata na Europskom prvenstvu ovge godine, došlo je do promjena u reprezentaciji, a jedna od njih je na poziciji trenera vratara gdje je stigao Ivan Stevanović...

Ivan Stevanović vratio se u hrvatsku rukometnu reprezentaciju, ali ovaj put u novoj ulozi, kao trener vratara. Nije ga trebalo previše nagovarati.

"Igor Vori je pitao jesam li spreman odmah doći tu, bez razmišljanja sam rekao da jesam. Nikada mi nije bio problem odazvati se, ni kao igrači, a ni sada kao treneru", kaže Stevanović za RTL.

Stevanović se od reprezentacije oprostio u Herningu na Svjetskom prvenstvu koje je Hrvatska završila na šestom mjestu.

"U tom trenutku nisam razmišljao o tome hoću li se vratiti u ovoj ulozi, bilo mi je jako teško u tom trenutku. Branio sam u klubu i nakon toga, ali osjećao sam da fizički više nisam spreman za biti na toj najvišoj razini. Da sam mislio da ću se tako brzo vratiti u reprezentaciju, nisam."

Ono što će pokušati je smanjiti stres s kojim se igrači suočavaju.

"Cilj mi je biti trener prijatelj, da se dečki osjećaju ugodno i da im smanjim stres koji je jako velik te da mogu davati rezultate."

Problem s vratarima često se isticao i Stevanović je svjestan kako je potreban veći broj obrana.

"Možda nismo zadnja dva natjecanja bili na vrhunskom nivou, a vrhunskog rezultata nema bez dobrih vratara. Moj dugoročni cilj je da dobijemo golmane za duži period. Tu su Mandić i Kuzmanović koji su još juniorski reprezentativci, ali radit ćemo na tome da ih dobijemo na duži rok. Šego je već u godinama, ali nadam se da će izdržati još koje prvenstvo, imamo tu i Pešića, Šunjića te još par golmana koje pratimo."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!