Nogomet

Barcelona slavila preokretom u Istanbulu, Pašalić i Barišić idu dalje

Branimir Korać • četvrtak, 17.03.2022.
Barcelona slavila preokretom u Istanbulu, Pašalić i Barišić idu dalje

U prvom dijelu programa Europske lige svi susreti riješeni su u 90 minuta. U četvrtfinale su prošli Barcelona, Braga, Atalanta i Rangersi...

Galatasaray je nekih desetak minuta bio u četvrtfinalu Europske lige, ali Barcelona se na vrijeme oporavila od primljenog udarca i preokretom izborila prolaz.

Prvi susret završen je 0:0, Turci su se uspjeli obraniti na Camp Nou, ali u Istanbulu je Barcelona ipak ostvarila cilj, slavila s 2:1 i prošla dalje.

Domaćin je poveo pogotkom glavom Marcaa u 28. minuti, ali Barcelona je deset minuta kasnije izjednačila preko Pedrija.

U drugom dijelu gosti su odmah došli do preokreta, a strijelac je bio Pierre-Emerick Aubameyang te su tu prednost zadržali do kraja susreta.

Monaco se oprostio od Europe tek remijem 1:1 na svom travnjaku protiv Brage. Prvu utakmicu izgubio je u Portugalu 2:0 i trebao je čistu pobjedu na svom travnjaku od dva razlike za barem produžetke, ali Braga je najvećim dijelom susreta čak i vodila.

Gosti su poveli u 20. minuti golom Abela Ruiza i Monaco je tek na kraju susreta poravnao preko Axela Disasija.

Vrlo zanimljiv meč odigran je u Leverkusenu gdje je Bayer hvatao zaostatak 3:2 iz Bergama. Nije uspio, čak je na kraju susreta primio i pogodak kojim je Atalanta upisala i drugu pobjedu. Mario Pašalić nije dobio priliku u uzvratu.

Prilika je bilo i to na obje strane, no do 91. minute mreže su mirovale, a tada Jeremie Boga lijepom solo akcijom dolazi do prilike i pogađa za pobjedu.

Crvena zvezda stavila se u tešku poziciju visokim 3:0 porazom u Glasgowu i iako je bila bolji protivnik u uzvratu, nije uspjela napraviti čudo i eliminirati Rangerse.

Imala je Zvezda sjajan start, povela je već u desetoj minuti golom Mirka Ivanića, ali nije uspjela do odmora povećati prednost. U drugom dijelu Rangersi su poravnali preko Ryana Kenta, nakon toga Zvezda je nastavila s napadima i tek u sudačkoj nadoknadi došla je do drugog pogotka preko Bena El Fardoua iz kaznenog udarca.

Borna Barišić ušao je u igru u 80. minuti.

Europska liga, osmina finala:
Galatasaray - Barcelona 1:2 (0:0)
Monaco - Braga 1:1 (0:2)
Bayer Leverkusen - Atalanta 0:1 (2:3)
Crvena zvezda - Rangers 2:1 (0:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!