Ostali sportovi

Filip Ude prva rezerva za finale Svjetskog kupa u Kairu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 18.03.2022.
Filip Ude prva rezerva za finale Svjetskog kupa u Kairu

Filip Ude prva je rezerva za finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Kairu, dok je drugi hrvatski reprezentativac na ovoj spravi, Mateo Žugec, zauzeo 15. mjesto u kvalifikacijama.

Član GK Marijan Zadravec Macan završio je kao deveti s istom konačnom (13.733), ali i istom početnom ocjenom (5.5) kao i Alžirac Mohamed Amine Yousfi s kojim dijeli ovu poziciju.

Mateo Žugec iz varaždinske GK Vindije ocijenjen je sa 13.233 za 15. mjesto među čak 40 konjaša.

Najbolju ocjenu u kvalifikacijama imao je Irac Rhys McClenaghan, 15.066 bodova.

"Zadnja dva Kazahstanca u kvalifikacijama prestigla su me i ostao sam bez finala. Nisam zadovoljan s vježbom jer sam raširio noge i na saskok sam išao s previše snage, malo i stao…", rekao je nakon kvalifikacija Filip Ude.

Ude koji je na startu sezone osvojio zlato na Svjetskom kupu u Cottbusu i time skupio 30 bodova koji su kvalifikacijski za Svjetsko prvenstvo krajem godine, s ovim devetim mjestom u Kairu dodao je još osam bodova i gotovo siguran je putnik za Liverpool. Konačna lista podvući će se nakon posljednjeg kvalifikacijskog Svjetskog kupa, od 31. ožujka do 3. travnja u Bakuu.

"Mislim da sam s ovim nastupom ipak još sigurniji za Svjetsko prvenstvo, što je i jedini cilj na ova dva svjetska kupa na startu sezone. Još ostaje Baku, nadam se da ću tamo ući u finale da si zabetoniram taj plasman na SP", poručio je Filip Ude.

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!