Ostali sportovi

U utakmici kola zagrebačka Mladost brani vodeću poziciju u Osijeku protiv Murse

Sportnet, Branimir Korać • petak, 18.03.2022.
U utakmici kola zagrebačka Mladost brani vodeću poziciju u Osijeku protiv Murse
Foto: Pixsell

Odbojkaši Mladosti prvi su na tablici uoči 20. kola Superlige s 54 boda i skorom 18-0. Dakle, mladostaši u domaćoj ligi još ne znaju za poraz. Dapače, kao kuriozitet ističemo tek jedan izgubljen set, i to protiv Rovinja iz donjeg doma tablice, što se, uza svo uvažavanje igre Istrana, ipak može smatrati kao svojevrsno podcjenjivanje suparnika.

Zagrepčani ove subote, u 19 sati, ponovno u Osijeku, igraju praktički za obranu tog prvog mjesta na tablici. Naime, nakon što su prije nepuna dva tjedna Osječani kod kuće izgubili od Mladosti u finalu Kupa Hrvatske, koji su lani, nakon deset godina suše osvojili, slijedi ponovno okršaj naša dva trenutno najbolja kluba. Mursa je na drugoj poziciji, s utakmicom više i istim brojem bodova kao i Mladost (54), uz skor 18-1. Zagrepčani su ih, naime, u prvom dijelu Superlige, u devetom kolu 4. prosinca pobijedili s 3:0 (21, 23, 22) za 87 minuta igre.

O derbiju kola ali i cijelog prvenstva trener Mladosti Radovan Gačič pred polazak u Osijek kaže:

"Prošlo je manje od deset dana kako se ponovno sastajemo s Mursom, i to opet u Osijeku. Kao i uvijek, naš je jedini cilj pobijediti u toj utakmici, i s tom bi pobjedom praktički zagarantirali poziciju broj jedan uoči play offa. Stoga ne razmišljamo o ničemu drugome osim o pobjedi, idemo maksimalno u taj susret kako bi osigurali prvu poziciju. Što se naše momčadi tiče, sada su svi zdravi i sve je u naboljem redu. Osijek poznajemo dobro, ali još smo se malo snimkom podsjetili na finale Kupa."

Baš je to finale bilo znakovito, jer je Mladost pokazala skoro pa dva lica; nakon briljantna prva dva seta uslijedio je određeni pad u igri koji srećom nije ništa rezultatski poremetio.

"Pogledali smo više puta tu utakmicu, i znamo da još moramo podići konstantu u igri. Nakon sjajna dva seta smo pali u igri, što sam i očekivao, možda čak i prije no što jesmo, ali nisam očekivao ipak toliki pad. Bio je prevelik, nakon dva seta u vrhunskom ritmu. Možda je razlog tolikom padu baš ta naša sjajna igra u početku susreta, ali s druge strane, i Osijek se stabilizirao i puno bolje odigrao u nastavku. Mislim da smo morali malo bolje reagirati u trećem setu, no sada je to iza nas, najvažnija je pobjeda na kraju. Ipak, nešto smo iz toga naučili, pa želimo nastaviti s pobjedničkim nizom i ući spremni u play off, s prve pozicije."

Atmosfera u Osijeku na finalu Kupa Hrvatske bila je odlična, a sličnu Gačič očekuje i sada.

"Bila je jako lijepa atmosfera, dvorana je bila skoro puna, pogotovo od polovice susreta nadalje. Ne znam kako će biti sada, vjerujem slično, ali nas to ne smeta, dapače, mi smo navikli igrati u takvom okruženju, i to nam je puno draže nego da su prazne dvorane."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!