Ostali sportovi

Najzanimljiviji dvoboj 20. kola Superlige igra se u Osijeku, Mursa traži uzvrat

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 18.03.2022.
Najzanimljiviji dvoboj 20. kola Superlige igra se u Osijeku, Mursa traži uzvrat

Ovog vikenda na rasporedu su susreti 20. kola Superlige u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica. Posebno puno očekuje se od dvoboja u muškoj konkurenciji između Murse i Mladosti...

Leonard Barić iskusan je trener i bivši izbornik, stručnjak velikog iskustva koji je ove sezone s pomlađenom ekipom Mladosti napravio ogroman pomak u Europi došavši sa svojim djevojkama pred prag finala Kupa CEV. Njegova ekipa trenutno je i jedina neporažena ekipa domaće Superlige. O susretima 20. kola Superlige Leonard Barić kaže:

MLADOST – VELI VRH, subota, 19. ožujka u 19.00 sati

Puljanke su u prošlom kolu savladale Ennu Vukovar, ekipu koja želi u play off i to je razlog više za oprez. Tako ćemo i pristupiti tom susretu, s dužnim poštovanjem iako ne bježimo od uloge favorita.

ENNA VUKOVAR – OSIJEK, subota, 19. ožujka u 19.00 sati

Slavonski derbi, uvijek zanimljiv i neizvjestan. Svatko od njih u utakmicu ulazi sa svojim motivima, od lokalnog prestiža do zauzimanja željenog mjesta na tablici. Osječanke su u sredini tablice, osme, dok Vukovarkama trebaju bodovi žele li zadržati četvrtu poziciju i izboriti play off.

DINAMO – KAŠTELA, subota, 19. ožujka u 20.00 sati

Vjerojatno je vrijeme za vraćanje dugova. Kaštelanke su Dinamu odnijele finale Kupa Hrvatske, a sada vjerojatno slijedi revanš. Također, Dinamo sigurno ne želi ispustiti trenutnu treću poziciju na tablici.

MARINA KAŠTELA – KARLOVAC, subota, 19. ožujka u 19.00 sati

Nema tu puno filozofije, Marina Kaštela je izraziti favorit u ovom susretu, uza svo uvažavanje igre Karlovca.

BRDA – SPLIT, subota, 19. ožujka u 18.00 sati

Splitski derbi, zanimljiva utakmica dvije ekipe s dna tablice. Vjerujem da Split konačno može dobiti nekoga. Svejedno ne mogu izbjeći pretposljednju poziciju, obzirom da imaju samo jednu pobjedu, a Brda četiri.

DUBROVNIK – RIJEKA CO, nedjelja, 20. ožujka u 16.00 sati

Posljednjeplasirani Dubrovnik ima mladu ekipu koja može biti nezgodna svakome, pogotovo na domaćem terenu. Riječanke su sigurno favoriti u tom susretu i puno toga će ovisiti o njima i njihovoj motivaciji za pobjedom. Pogotovo ako još uvijek gaje nadu za play off jer kao trenutno petoplasirane nikako nisu bez šansi.

Marsonia iz Slavonskog Broda je u relativno komotnoj situaciji. Tri kola prije kraja redovnog dijela Superlige odbojkaša nalaze se na 9. mjestu sa 14 bodova i skorom 4-16. U goste im stiže momčad plasirana tek jedno mjesto iznad njih, Rijeka. O tom i ostalim susretima 20. kola Superlige trener Marsonije Pavao Šimić kaže:

MARSONIA – RIJEKA, subota, 19. ožujka u 19.00 sati

Obzirom da smo utakmicu 21. kola sa Splitom već unaprijed odigrali, očekuju nas još dva susreta do kraja Superlige. Rijeka sada i u posljednjem kolu Gorica, također kod kuće. Očekujem naš kompletan sastav, stoga bi to mogla biti velika borba, možda čak i u pet setova.

MURSA OSIJEK – MLADOST, subota, 19. ožujka u 18.00 sati

Mladost je naša najdominantnija momčad, odlično su igrali tijekom cijele Superlige, ali i u europskim susretima. Nedavno su u Osijeku pobijedili i osvojili Kup Hrvatske, stoga očekujem revanš domaćina pa njima dajem blagu prednost u susretu koji bi vrlo lako rasplet mogao dobiti tek u petom setu.

KITRO VARAŽDIN – SISAK, subota, 19. ožujka u 16.00 sati

Varaždinci su imali nekim problema s ozljedama, ali ako će sada odigrati kompletni vjerujem u njihovu pobjedu, i to čak s 3:0, iako je Sisak odlična momčad, pogotovo u obrambenom dijelu. No, bez obzira na krajnji ishod po setovima, mislim da će svaki završiti unutar nekoliko poena razlike.

ROVINJ – SPLIT, subota, 19. ožujka u 16.00 sati

Ne znam što bih mislio prije te utakmice. Split je u posljednje vrijeme čudan po sastavu, ne znam hoće li se svi skupiti za utakmicu, a i Rovinj ima slične probleme. No, bilo kako bilo, prednost dajem boljeplasiranom Splitu koji je uostalom i domaćin.

ZADAR – GORICA, subota, 19. ožujka u 16.45 sati

Zadar je puno bolja momčad, iako je to nekakav derbi začelja. Zadrani imaju puno bolju momčad i cijelu logistiku, pripremu za utakmicu, dok je Gorica još uvijek bez pobjede i puno slabija.

CENTROMETAL – RIBOLA KAŠTELA, subota, 19. ožujka u 19.00 sati

To su uvijek vrlo zanimljivi susreti i u prvenstvu i u kupu. I jednima i drugima trebaju bodovi. I trećeplasiranim Kaštelanima i petom Centrometalu koji još uvijek ima šanse za play off. No, po meni blaga prednost ide Riboli Kaštela, pobjeda u recimo četiri seta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!