Košarka

Težak posao Zupca protiv Goberta, Jazz visoko slavio protiv Clippersa

Branimir Korać • subota, 19.03.2022.
Težak posao Zupca protiv Goberta, Jazz visoko slavio protiv Clippersa

Los Angeles Clippersi gostovali su u Salt Lake Cityju kod Utah Jazza i upisali su uvjerljiv poraz 121:92, a Ivica Zubac bio je nemoćan poput ostatka momčadi...

Iako su Jazzeri u susret protiv Clippersa ušli oslabljeni neigranjem Bojana Bogdanovića, Donovana Mitchella, Hassana Whitesidea, ipak su upisali vrlo visoku pobjedu protiv LA Clippersa sa 121:92.

Problem Clippersa ležao je u lošoj reakciji onih koji inače imaju najveću minutažu, nitko se nije istaknuo ili povukao momčad i već do poluvremena bili su u ogromnom zaostatku.

Nakon prve četvrtine Jazz je imao vodstvo 30:20, ali to je još i dobro izgledalo u odnosu na ono što je uslijedilo, drugu dionicu Jazz je dobio s čak 41:14 te je na poluvremenu vodio s nevjerojatnih 71:34.

U drugom poluvremenu Clippersi su pokušavali iskontrolirati štetu i smanjiti zaostatak što je više moguće, uspjeli su nešto napraviti u završnici, ali ne značajno da bi izbjegli vrlo visok poraz.

Završilo je 121:92 za Jazz što je treći uzastopni poraz za Clipperse i pad ispod pedesetpostotnog učinka, sada su na omjeru 36-37.

Jazz su do pobjede predvodili Jared Butler s 21 poenom i sedam asistencija, Jordan Clarkson s 20 poena i osam skokova te Rudy Gobert s 19 poena i 16 skokova.

Kod Clippersa Robert Covington ubacio je 18 poena uz šest skokova, a Terance Mann 14 poena uz šest asistencija. Ivica Zubac za 21 minutu upisao je devet poena (3/9 za dva, 3/3 slobodna) uz šest skokova.

NBA:
Utah Jazz - Los Angeles Clippers 121:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!