Zimski sportovi

Worley uzela Mali kristalni globus, Shiffrin podbacila u drugoj vožnji!

Matej Kačan • nedjelja, 20.03.2022.
Worley uzela Mali kristalni globus, Shiffrin podbacila u drugoj vožnji!

Sjajan rasplet imala je ženska disciplina veleslaloma na završnici Svjetskog kupa. Mikaela SHiffrin imala je Mali globus u svojim rukama, ali podbacila je u drugoj vožnji pa disciplinu odnosi Tessa Worley...

Francuskinja Tessa Worley ukupna je pobjednica Svjetskog kupa u veleslalomu. Pred domaćom publikom u Courchevelu, Worley je svoj drugi globus uzela četvrtim mjestom posljednje utrke sezone, a pobjedu je odnijela Federica Brignone.

U drugoj vožnji prva od kandidatkinja za Mali globus na stazu je izašla Sara Hector koja je razočarala prvom vožnjom i bila je tek 13., a ni u drugoj nije bila nešto bolja.

Odradila je vožnju za 1:07.75 i pokvarila si je plasman za jedno mjesto te je gotovo odmah ispala iz utrke na naslov. Tessa Worley odradila je odličnu drugu vožnju, u trenutku kad je prošla ciljem je imala najbolje vrijeme druge vožnje i bila je prva.

Za Worley je u tom trenutku bilo ključno da ostane na postolju u slučaju pobjede Shiffrin, ali su je do nastupa Amerikanke izgurale Petra Vlhova, Marta Bassino i Federica Brignone.

Ostalo je zato sve u rukama Shiffrin koja je samo trebala slaviti i uzeti Mali kristalni globus discipline. U odnosu na Brignone imala je ogromnih 82 stotinke prednosti na startnu nakon prve vožnje.

No, odradila je jako sporo, završila je tek sedma s tek 24. vremenom druge vožnje pa Worley uzima globus, a Brignone pobjedu u posljednjoj utrci sezone.

Shiffrin je tako uspjela u raritetnom podvigu: Uzela je Veliki kristalni globus, pobjedu u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a da nije bila najbolja ni u jednoj disciplini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!